Новини

Парламентська асамблея НАТО визнала росію терористичним режимом: що відомо

Рішення ухвалили одноголосно.

Фото ілюстративне/AFP

Парламентська асамблея НАТО закликала створити спеціальний міжнародний трибунал для покарання російських злочинців та визнала рф державою-терористом. Рішення підтримали всі 30 країн-членів.

Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

«Трибунал дасть змогу засудити не тільки безпосередніх виконавців воєнних злочинів, але і вище керівництво російської федерації. Резолюцію направлять урядам та парламентам усіх країн-членів НАТО», – заявив Чернєв.

Резолюція передбачає збільшення постачання Україні озброєння, розробку конкретних кроків стосовно вступу України до НАТО, створення механізму стягнення репарацій з рф за завдані збитки.

«Ухвалення цієї резолюції – це важливий політичний крок, який відбиває настрої у західних парламентських колах, а тому впливає на керівництво країн в ухваленні рішень», – пояснив голова постійної делегації України в ПА НАТО.

Нагадаємо, українська влада неодноразово закликала визнати росію та Білорусь державами-спонсорами тероризму, а збройні сили рф – терористичною організацією. Так, 13 жовтня парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) схвалила резолюцію, яка називає росію терористичним режимом.

Коментарі