Новини

Родині полеглого героя-прикордонника з Буковини вручили державну нагороду

Олександр Каплієнко отримав орден «За мужність» III ступеня посмертно. Він боронив кордони нашої країни в Донецькій области.

Фото Чернівецького прикордонного загону

В управлінні Чернівецького прикордонного загону вручили державну нагороду родині загиблого Героя Олександра Каплієнка. Нагороду отримали дружина, син та доньки захисника України.

Про це повідомляє Західне регіональне командування Державної прикордонної служби України.

Прикордонник Олександр Каплієнко виконував бойові завдання у складі групи військовослужбовців від управління прикордонного загону в районі селища Новомихайлівка Донецької області.

На початку квітня  ворог неодноразово піддавав позиції та місце несення служби прикордонників мінометним та артилерійським ударам, атакував та намагався здійснити прорив лінії оборони за допомогою танків та бронетехніки.

Прикордонники разом з Силами оборони України вели важкі бої та чинили опір російським окупантам. Олександр Каплієнко загинув 7 квітня 2022 року, отримавши смертельне поранення.

Указом Президента України за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі,  головного сержанта Олександра Каплієнко було нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Коментарі