Новини

Бої на Донеччині та оборона росіян на лівому березі Херсонщини: головне за ніч

росіяни продовжують бити по об’єктах промисловості, намагаються стримувати дії Сил оборони й облаштовувати лінії оборони, а також продовжують наступати на окремих напрямках.

За добу підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Спірне, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Опитне і Кліщіївка на Донеччині.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 20 листопада.

Своєю чергою військові рф завдали одного авіаційного та 4 ракетних удари, здійснили 59 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. Ракетних ударів російської федерації зазнали об’єкти цивільної інфраструктури Святогірська та Краматорська.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупанти ведуть оборону на захоплених рубежах та намагаються обстрілювати підконтрольні українським Збройним силам населені пункти на Донеччині та Луганщині.

На Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках росіяни зосередилися на наступі. Обстрілюють із танків та всього спектру артилерії низку населених пунктів Донецької області.

На Запорізькому напрямку окупанти обороняються на захоплених рубежах. Від артилерійського вогню росіян постраждали райони населених пунктів Новопіль, Нове, Червоне, Гуляйполе, Дорожнянка, Залізничне, Мала Токмачка, Оріхів, Плавні, Степногірськ та Вищетарасівка Запорізької області.

Також військові рф обстріляли з танків, ствольної та реактивної артилерії райони Качкарівки, Токарівки, Антонівки, Чорнобаївки та міста Херсон.

Своєю чергою, у Генштабі ЗСУ підтвердили результати вогневого ураження підрозділами Сил оборони скупчень живої сили окупантів у населених пунктах Василівка, Новобогданівка, Михайлівка (Василівського району) та Комиш-Зоря на тимчасово зайнятій території Запорізької області.

Втрати окупантів склали понад 160 військовослужбовців пораненими. ЗСУ знищили близько 10 одиниць військової техніки різних типів та склад боєприпасів. Інформація щодо загиблих уточнюється.

Також за добу українські воїни збили БпЛА «Орлан-10» та уразили пункт управління і склад боєприпасів окупантів.

Коментарі