Новини

росіяни обстрілюють деокуповану Харківщину та знищують Дніпропетровську область: головне за ніч

За минулу добу ЗСУ відбили наступ росіян біля семи населених пунктів.

Фото Макса Левіна

Уночі 17 листопада росіяни випустили снаряди по чотирьох громадах Дніпропетровщини та обстріляли населені пункти Харківщини неподалік лінії зіткнення. Про це йдеться в повідомленнях обласних військових адміністрацій.

Дніпропетровщина

Уночі росіяни випустили понад 70 снарядів по чотирьох громадах области. Найбільше постраждало місто Нікополь — там пошкодили 20 житлових будинків, десяток господарських споруд, коледж, автівки, газогін та лінії електропередач. Без електрики перебувають 6 тисяч людей, також у 40 тисяч немає води. Постраждалих немає.

Харківщина

Росіяни обстріляли міста Куп’янськ, Вовчанськ та інші населені пункти Куп’янського та Чугуївського районів области, розташовані неподалік лінії зіткнення.

Постраждали складські будівлі та щонайменше 12 приватних житлових будинків. Зруйновані господарські споруди, спалахнуло декілька пожеж.

Міжнародна допомога

Україна отримає від Канади ще близько 34 мільйонів доларів додаткової військової допомоги. Кошти спрямують на надання критичних супутникових зображень, додаткові камери з високою роздільною здатністю для дронів та забезпечення додаткового зимового спорядження. Про це повідомила пресслужба Міністерства національної оборони Канади.

Фронт

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівки і Білогорівки Луганської области та Верхньокам’янського, Соледара, Невельського, Марʼїнки і Первомайського на Донеччині.

Підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ за минулу добу уразили 2 пункти управління, 6 районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, 3 склади боєприпасів, а також 3 інші важливі об’єкти окупантів. Про це повідомили в Генштабі.

Коментарі