Новини

Падіння ракети в Польщі та масований обстріл України: головне за ніч

Через падіння ракети на території Польщі Джо Байден зібрав екстрену зустріч голів G20, присутніх на саміті в Індонезії.

Фото marca.com

У польському селі Пшуводуві трапився вибух, внаслідок якого загинули двоє місцевих мешканців. МЗС Польщі заявили про те, що на їхню територію впала ракета російського виробництва, повідомляє Громадське.

Польське міністерство викликало російського посла для роз’яснень. Однак президент Анджей Дуда повідомив, що поки країна не має чітких доказів щодо того, хто запустив ракету.

Відтак у Польщі терміново скликали комітет Ради міністрів із питань національної безпеки та оборони.

Водночас американське видання «The Associated Press» поширило інформацію, що ракета, котра впала поблизу українсько-польського кордону, належить українській ППО. Своєю чергою міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заперечив це та закликав не поширювати російську пропаганду.

Джозеф Байден скликав екстрену зустріч зі світовими лідерами, які зібралися на саміт голів G20 в Індонезії через загибель двох людей у Польщі внаслідок вибухів. У зустрічі взяли участь лідери США, Німеччини, Канади, Нідерландів, Японії, Іспанії, Італії, Франції та Великої Британії.

Масований ракетний обстріл інфраструктури України

Водночас 15 листопада відбувся масований обстріл об’єктів енергосистеми України. Вибухи лунали у Києві, Київській, Львівській, Харківській, Вінницькій, Житомирській, Полтавській, Волинській, Рівненській, Хмельницькій, Кіровоградській та ще низці областей.

У багатьох регіонах зникло світло — через влучання у місцеві об’єкти енергетики або через запроваджені екстрені графіки відключень електроенергії, зокрема і в Чернівецькій області.

У Києві відомо щонайменше про одну жертву внаслідок влучання у житловий будинок Печерського району. У Львові одна людина зазнала тяжкого поранення, зараз вона на операційному столі.

Повітряні сили ЗСУ збили 73 з понад 90 запущених російських ракет та всі 10 ударних дронів-камікадзе типу «Shahed-136/131». Обстріли 15 листопада перевершили масований ракетний удар 10 жовтня, коли окупанти застосували 84 ракети.

Про це повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ.

Міністр енергетики України Герман Галущенко попередив, що масована ракетна атака 15 листопада може мати вплив на енергосистему не лише України, але й деяких наших сусідів.

Зокрема перебої з електроенергією фіксували у декількох регіонах Молдови. Віцепрем’єр-міністр Молдови Андрей Спину повідомив, що після обстрілу росією української енергосистеми одна з ліній електропередач, яка забезпечує транспортування електроенергії для Молдови, була відключена в автоматичному режимі. Самі лінії електропостачання не були пошкоджені.

Коментарі