Новини

Окупанти припинили вивозити людей із Херсона та атакували 12 населених пунктів на Сході: головне за ніч

росіяни на Херсонщині змінюють місце дислокації й залишають блокпости, при цьому мінуючи об’єкти та території. 

Фото: t.me/SobolevskyiYurii

російські окупанти завершили в Херсоні депортацію, яку вони називають «евакуацією» населення.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«За уточненою інформацією, з міста Херсона припинено так звану евакуацію населення через відсутність охочих», – ідеться у повідомленні. 

Також у місті окупаційна влада припинила видачу заробітної плати та соціальних виплат.

У Генштабі поки не прокоментували окремо заяви росіян, що нібито вони відводять війська з правого берега Херсонської области. Але зазначають, що армія рф веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Українські військові за добу відбили атаки в районі Новосільського та Макіївки Луганської области, Соледара, Кліщіївки, Майорська, Яковлівки, Андріївки, Білогорівки, Веселого, Невельського, Первомайського та Новомихайлівки Донецької.

Маневри на півдні

Як повідомили в ОК «Південь», противник продовжує оборонні дії та обстріли позицій ЗСУ на тлі заяв росіян про їхній відхід із частини Херсонської области. 

«Окупанти змінюють місце дислокації й залишають блокпости, при цьому мінуючи об’єкти та території. За добу ворог втратив на півдні щонайменше 125 солдатів, 8 одиниць техніки, два безпілотники та склад», – ідеться у повідомленні.

Також, за повідомленням Генштабу, впродовж минулої доби, 9 листопада, російські окупанти завдали 11 ракетних та 22 авіаційних ударів, здійснили понад 35 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Від цього постраждали райони понад 30 населених пунктів Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Сумської та Херсонської областей.

 

Коментарі