Новини

Для нових колективів та артзустрічей: Чернівецький драмтеатр планує відкрити Малу сцену

Зала вміщуватиме до 100 людей.

Музично-драматичний театр імені Ольги Кобилянської відкриє Малу сцену на вулиці Лесі Українки, 9. Зараз там розташована майстерня з виготовлення декорацій, у ній роблять ремонт. Перші заходи планують проводити з наступного року.

Про це у коментарі Шпальті розповів виконувач обов’язків директора театру Іван Бутняк.

Він зазначив, що це буде сцена-майстерня, де можна виготовляти декорації, а у залі — проводити культурні івенти. У форматі камерної сцени глядачі будуть максимально наближені до дійства. Актори працюватимуть на відстані двох кроків від глядача та взаємодіятимуть із його енергетикою. Загалом зала міститиме до 100 людей.

Крім цього, простір буде багатофункціональним. Там проходитимуть не тільки вистави, а й артзустрічі, обговорення й усі заходи, дотичні до театру. Туди запрошуватимуть виступати невеликі колективи з усієї України.

«Оскільки ми одразу не зможемо відкрити малу сцену з повноцінним репертуаром, то на початку будемо запрошувати невеликі і найцікавіші передові колективи. Такого в місті ще немає, і ми будемо заповнювати цю нішу», — каже Бутняк.

Оскільки вистави малого формату більш мобільні, то в умовах війни їх буде найзручніше проводити.

«Ідея не є новою. Про Малу сцену ми говорили вже давно, ця практика є практично у всіх подібних театрах в Україні. Це дає ширші можливості. До прикладу, це допоможе долучити глядачів, яким не подобається той контент,  що ми пропонуємо на головній сцені», — зазначив в.о директора театру.

Раніше ми повідомляли, що у Чернівцях відсторонили від обов’язків директора Музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської Юрія Марчака. Натомість в.о. обрали Івана Бутняка – колишнього очільника Центру Миколайчука.

Коментарі