Новини

У США призначили координатора з допомоги українській енергетиці

Ним став колишній посол Джеффрі Пайєтт.

Фото Укренерго

У Сполучених Штатах призначили колишнього посла Джеффрі Пайєтта координатором із забезпечення України допомогою в ремонті, підтримці та зміцненні її енергетичного сектора, пошкодженого внаслідок російських атак.

Про це під час брифінгу повідомив офіційний представник Державного департаменту Нед Прайс, повідомляє Суспільне.

«Помічнику держсекретаря США з енергетичних ресурсів Джеффрі Пайєтту було доручено координувати енергетичну підтримку України урядом Сполучених Штатів із міжнародними партнерами. Помічник держсекретаря Пайєтт має унікальну кваліфікацію для керівництва цими зусиллями, оскільки з 2013 по 2016 рік працював послом США в Україні, а також очолював міжнародну енергетичну політику та програми допомоги міністерства», — зазначив Нед Прайс.

Прайс розповів, що Державний департамент співпрацюватиме з Міністерством енергетики, Міністерством оборони, Агентством США з міжнародного розвитку та Радою національної безпеки з метою оцінки запитів від уряду України та визначення ресурсів чи обладнання, які можуть бути придатними для виконання завдань. При цьому міжвідомча група працюватиме з міжнародними партнерами через механізм G7, щоб надати необхідне обладнання та допомогу для ремонту, обслуговування і зміцнення українського енергетичного сектора цієї зими.

«Уряду України буде потрібна допомога, щоб Україна залишалася стійкою та сильною, попри зусилля росії щодо відключення тепла та світла цієї зими. Президент путін зазнав невдачі на полі бою, тож тепер він веде війну з цивільною інфраструктурою України. Ми маємо переконатися, що він зазнає невдачі і тут», — наголосив посадовець.

Коментарі