Новини

Атака дронами-камікадзе, робота авіації ЗСУ, бої на Донбасі: головне за ніч

Головні події з боїв на фронті українсько-російської війни за добу, що минула.

Ворог атакував Дніпро дронами-камікадзе, які влучили у логістичне підприємство: виникла велика пожежа, 4 поранених.

Про це повідомив голова військової адміністрації Дніпропетровської области Валентин Резніченко.

Водночас п’ять із цих боєприпасів наша ППО знищила.

Однак є і влучання. У Дніпрі безпілотники поцілили у логістичне підприємство. Поранені четверо його працівників. Усі у лікарні. Троє з них важкопоранені.

«Ворожий удар спричинив сильну пожежу. Горіло на понад 3 000 квадратних метрів. Вогнеборці полум’я уже приборкали. Зруйновані склади підприємства», — повідомляє голова Дніпропетровської ОВА.

Крім того, по Нікопольському району росіяни стріляли з «Градів» і важкої артилерії. Постраждали  дві громади: Мирівська та Марганецька.

Резніченко зазначив, що люди вціліли.

У Марганецькій громаді пошкоджені приватні будинки та приватне підприємство. У Мирівській – будинки та лінія електропередач.

Авіація Сил оборони України впродовж доби завдала по окупантах 18 ударів. Про це інформує Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 9 листопада. Вразили 4 взводні опорні пункти, 10 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також 4 позиції засобів протиповітряної оборони РФ.

Водночас за добу Сили оборони України на різних напрямках збили 5 БПЛА «Ланцет» та 4 «Орлан». Крім того, українські підрозділи ракетних військ і артилерії уразили пункт управління та 4 райони зосередження живої сили, озброєння і військової техніки окупантів.

Фото Генштабу ЗСУ, facebook.com

Також, за даними Генштабу, військо рф намагається утримати тимчасово захоплені території і стримує дії Сил оборони на окремих напрямках. Зокрема ворог наступає на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. За добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівки і Новоселівського Луганської области та Бахмута, Бахмутського, Білогорівки, Веселого, Кліщіївки, Майорська, Новомихайлівки, Опитного, Павлівки, Первомайського, Соледара і Яковлівки на Донеччині.

Військові рф обстрілюють підрозділи Сил оборони вздовж лінії зіткнення, обладнують рубежі на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку. Продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

Впродовж доби окупанти завдали 7 ракетних та 32 авіаційних ударів, здійснив понад 70 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Ударів російських окупантів зазнали райони понад 35 населених пунктів Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

Коментарі