Новини

Запустили всі котельні та закуповують дизель-генератори: у Чернівцях розпочали опалювальний сезон

Чернівцітеплокомуненерго отримає орієнтовно 60 дизель-генераторів для малих котелень на випадок аварійних відключень світла.

Сьогодні, 7 листопада, у Чернівцях розпочали опалювальний сезон. Підприємство на 100% готове до подачі тепла. А на випадок відключення електроенергії закуповують та очікують від міст-побратимів дизель-генератори для малих котелень. 

Про це повідомив на брифінгу директор МКП «Чернівцітеплокомуненерго» Ігор Ніколенко.

«Відповідно до рішення виконавчого комітету Чернівецької міської ради, з 7 листопада розпочинається опалювальний сезон. До цього числа опалювальний сезон розпочали у закладах соціальної сфери. На 4 листопада у нас було запущено 52 котельні. Сьогодні запускаємо всі інші. До кінця доби орієнтовно тепло буде у всіх квартирах», – зазначив Ігор Ніколенко. 

На балансі підприємства є 90 котелень, сьогодні планують запустити 38. 

«Це великі котельні, які забезпечують 80% Чернівців послугою теплопостачання. Це близько 580 будинків. Підприємство на 100% готове до опалювального сезону. Всі підготовчі роботи виконали вчасно, але є зона відповідальности споживачів. Управлінські компанії мали виконати роботи з підготовки до опалювального сезону. Тому є проблеми, де в низки будинків не відкрита запірна арматура, і ми не можемо туди подати теплоносій. Ми передали цю інформацію управлінським компаніям», – зазначив Ігор Ніколенко.

Як підготувалися до форс-мажорів

За словами Ігоря Ніколенка, на підприємстві створили резерв обладнання та матеріалів у межах фінансових можливостей. 

«Ми не можемо закрити всі необхідності у випадку надзвичайних ситуацій щодо можливості виконання робіт. Але за підтримки місцевої влади ми впораємося з тими викликами, які можуть у  нас виникати», – каже він.

Якщо не буде електроенергії

Чернівцітеплокуменерго закуповує дизель-генератори. Наразі триває закупівля 31 апарата, ще 30 очікують на передачу від міст-побратимів. 

«Це стосується невеликих модульних котелень, тому що там потужності будуть до 130 кіловатів. Їх забезпечимо дизель-генераторами у разі відсутності електроенергії на період відновлення її. Щодо великих котелень, це значні витрати пального, постійна логістика — підприємство не має можливости забезпечити їх дизель-генераторами», — зазначив директор підприємства.

Куди звертатися, якщо немає тепла:

першочергово до своєї управлінської компанії, на гарячу лінію та безпосередньо в Чернівцітеплокомуненерго.

Раніше ми писали про те, як у Чернівцях готуються до опалювального сезону під час війни.

 

Коментарі