Новини

Штучний інтелект допомагатиме українцям знайти роботу: що для цього потрібно

Дані автоматично заповнюватимуть в інтерактивному резюме, яке людина зможе переслати роботодавцю.

Фото: pexels.com

У межах проєкту «Національний кадровий резерв» штучний інтелект допомагатиме українцям знайти роботу або відкрити власну справу.

Про це йдеться у повідомленні Державного центру зайнятости.

Зокрема, штучний інтелект (ШІ) зможе визначити пул професій для кожної людини, відповідно до її здібностей, а також рівня володіння м’якими навичками (з англ. – soft skills).

Всі дані автоматично заповнюватимуть в інтерактивному резюме, яке людина зможе переслати роботодавцю через Єдиний портал вакансій або роздрукувати та взяти із собою на співбесіду.

У центрі заявляють, що таке інтерактивне резюме дозволить людині мати перевагу в роботодавця перед іншими претендентами зі стандартними резюме, адже «містить саме ту інформацію, яка потрібна рекрутеру для розуміння відповідности до вимог актуальної вакансії».

Якщо ж людина матиме схильність до ведення власної справи, вона за бажання зможе пройти комплексне навчання підприємництву. Воно складається з мультимедійних курсів у міжнародному форматі SCORM та майстер-класів «провідних бізнес-тренерів». За підсумками успішного завершення курсу система автоматично згенерує іменний сертифікат з унікальним номером.

«Вибір професії, як і вибір в якій сфері відкрити власну справу – завжди не простий. І держава повинна допомогти кожному українцю не помилитись і зробити цей вибір свідомо, адже від нього залежить подальша кар’єра людини: буде вона успішною чи ні», – заявила директорка Державного центру зайнятости Юлія Жовтяк.

Де спробувати?

На сайті «Національного кадрового резерву» можна пройти тестування, за результатами якого сформується ваше резюме. ШІ автоматично підбере перелік професій із бази у понад тисячу спеціальностей.

Коментарі