Новини

Збільшення інтенсивності атак, Мар’їнка без цивільного населення, обстріл зернового терміналу в Миколаєві: головне за ніч

Головні новини минулої ночі з фронту українсько-російської війни.

Фото Радіо Свобода, radiosvoboda.org

Головне управління Національної поліції повідомляє, що в Мар’їнці Донецької области не залишилося цивільного населення. Евакуювати звідти мирних розпочали від самого вторгнення росії, 24 лютого.

«Мар’їнка постійно перебуває під прямим ураженням ворога. В місті не вціліло жодної будівлі. Вісім місяців повномасштабної війни поліцейський екіпаж “Білий янгол” допомагав людям виїхати з-під обстрілів. Наразі в Мар’їнці не залишилося цивільного населення», — звітують у поліції.

У сусідній Красногорівці, яку російські війська знищують цілодобово, ще залишається близько 800 жителів. Поліція повідомляє, що там відсутні вода, світло, газопостачання. Правоохоронці займаються евакуацією, рятують поранених, виїжджають на повідомлення про нерозірвані снаряди та доставляють гуманітарні вантажі.

 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що росіяни втричі збільшили інтенсивність бойових дій на окремих ділянках фронту. Щодня відбувається до 80 атак.

Залужний заявив про це під час телефонної розмови з Верховним головнокомандувачем Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувачем ЗС США в Європі генералом Крістофером Каволі, йдеться у Telegram головнокомандувача ЗСУ:

«Обговорили ситуацію на фронті. Вона напружена, проте контрольована. Противник утричі збільшив інтенсивність бойових дій на окремих ділянках фронту – до 80 атак щодня. Завдяки мужності та майстерності наших воїнів ми тримаємо оборону».

Повідомляють, що під час розмови Залужний і Каволі також відзначили проблему ракетних атак росії та застосування ударних безпілотних літальних апаратів.

«Наші партнери розуміють необхідність постачання Україні систем протиракетної та протиповітряної оборони й докладають до цього значних зусиль», — зазначив головнокомандувач ЗСУ.

 

російські війська обстріляли зерновий термінал у Миколаєві, який орендувала китайська корпорація. Тепер МЗС України просить Китай натиснути на росію, щоб вона припинила обстрілювати критичну інфраструктуру.

Про це на своїй своєму фейсбук-сторінці написав речник МЗС Олег Ніколенко.

Він розповів, що внаслідок російського ракетного обстрілу було знищено 17 тисяч тонн соняшникової олії на $26 мільйонів. Інший термінал, яким теж володіють китайці, перебуває під загрозою обстрілів.

«Обстріли по китайському терміналу в порту Миколаєва вкотре підтверджують важливість активізації зусиль з боку Пекіна задля припинення війни росії проти України. Закликаємо китайську сторону вимагати від москви негайно припинити атаки на українську критичну інфраструктуру, щоб захистити в тому числі майно китайських підприємств», — зазначили в МЗС.

 

На південних рубежах захисту українські військові виконали 167 вогневих завдань по пунктах базування, логістичних об’єктах і транспортних артеріях на тимчасово окупованій території.

Про це звітує оперативне командування «Південь».

Українська авіація завдала 4 удари по системах протиповітряної оборони та скупченню ворожої техніки, зокрема у критому ангарі.

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 167 вогневих завдань по пунктах базування, логістичних об’єктах і транспортних артеріях на тимчасово окупованій території.

Знищено 32 окупантів, танк і ще 9 одиниць іншої бронетехніки. У Баштанському районі, поблизу Снігурівки, знищено 2 склади з боєприпасами.

Коментарі