Афіша, Новини

Фільми Каннського кінофестивалю: у Чернівцях відбудеться місяць європейського кіно

Під час показу фільмів збиратимуть кошти для допомоги ЗСУ.

Портрет дівчини у вогні/ПланетаКіно

У Культурно-мистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбудеться місяць європейського кіно. Впродовж листопада покажуть 25 фільмів, більшість — із Каннського кінофестивалю. Про це йдеться на сторінці центру у фейсбуку.

Під час показу фільмів збиратимуть кошти для допомоги ЗСУ. Квитки можна буде купити у касі Центру за годину до показу. Для студентів та учнів — знижка 50%.

Які фільми покажуть

3 листопада 18:00 – «Найгірша людина у світі»
На одній із вечірок тридцятирічна Юлія зустрічає чарівного молодого чоловіка. У дівчини є успішний хлопець, проте її власне життя і кар’єра не реалізовані. Сподіваючись нарешті влаштувати своє життя, вона кидається у вир кохання та нових стосунків.

4 листопада 18:00 – «Герой»
Фільм іранського режисера Асгара Фаргаді про боржника Рахіма, якого випускають із в’язниці, аби він знайшов гроші.

5 листопада 12:00 – «Гол»
Мультфільм про крота Мунго, який має вийти на роботу шахтарем у копальню свого батька, але хоче стати професійним футболістом та зіграти у футбол за свою країну в Кубку дикої природи.

10 листопада 18:00 – «Титан» (18+)
Боді-хорор про серійну вбивцю, яка займається сексом із машинами і вагітніє від них. Фільм отримав Золоту пальмову гілку Каннського кінофестивалю у 2021 році.

11 листопада 18:00 – «Хепі-енд»
Трагікомедія про вплив європейської міграційної кризи на сім’ю юристів із французького міста Кале.

12 листопада 12:00 – «Ми найкращі»
Драматичний фільм про історію з 1980-х про трьох дівчат зі Стокгольма, які вирішили створити музичний колектив, що грає панк-рок. Вони ще не вміють грати на музичних інструментах, а всі довкола кажуть, що в цього жанру нема майбутнього.

17 листопада 18:00 – «Тріумф»
Новоспечений режисер керує тюремним театральним гуртком і живе мрією про тріумфальну прем’єру в Парижі. Тим часом уся «трупа» тільки того й чекає, що дозволу на виїзд за межі в’язниці.

18 листопада 18:00 – «Вас не було на місці»
Драматичний фільм про сім’ю, яка не може оговтатися від наслідків фінансової кризи 2008 року. Можливість покращити своє становище з’явилася у них разом із новим фургоном і власним бізнесом з доставки.

19 листопада 12:00 – «Хлопчик у золотих штанях»
Фентезі про двох друзів, у яких вкрали одяг, коли вони вирішили скупатися. Один із них зміг знайти замість втрачених джинсів незвичайні штани – щоразу, засовуючи руку в праву кишеню, герой витягував гроші.

22 листопада 18:00 – «Портрет дівчини у вогні»
Події фільму розгортаються у Франції у 18 столітті. Молода художниця отримує замовлення на весільний портрет дівчини. Днями вона уважно вивчає свою модель, а ночами пише її портрет. Поступово героїні зближуються все сильніше.

 

Коментарі