Новини

Збиття дронів та знищення окупантів Силами оборони: головне за ніч

Авіація ЗСУ минулої доби завдала по ворогу 33 удари, знищивши озброєння та військову техніку.

Фото Генштабу ЗСУ

За минулу добу на Південнобузькому напрямку українські військові ліквідували 25 російських загарбників, а також знищили значну кількість техніки та три склади з боєприпасами. Таку інформацію оприлюднило Оперативне командування «Південь».

«Обстановка в операційній зоні на Південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою. Противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі», — йдеться в повідомленні.

Наступальні дії на Бахмутському напрямку

Авіація ЗСУ минулої доби завдала по ворогу 33 удари. Під ураження потрапили 26 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також сім позицій зенітних ракетних комплексів. Таку інформацію Генеральний штаб ЗСУ оприлюднив у фейсбуку.

«Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій Сил оборони на окремих напрямках. Веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках», — ідеться в повідомленні.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Макіївки, Невського і Білогорівки Луганської области та Верхньокамʼянського, Спірного, Бахмута, Майорська, Первомайського, Новомихайлівки, Водяного, Павлівки і Пречистівки Донецької области.

Примусова «евакуація» цивільних на Херсонщині

Як зазначають у Генштабі, триває примусова так звана евакуація цивільних жителів із населених пунктів на тимчасово захоплених територіях Херсонщини. Зокрема з Великої Лепетихи окупанти вивозять людей автобусами. Виїзд приватним транспортом заборонений.

Відзначено переміщення російськими окупантами архівних документів з адміністративних будівель Херсона.

Збиття дронів на Дніпропетровщині

Вночі в небі над Дніпропетровською областю збили шість іранських дронів-камікадзе.

Про це в телеграмі повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Нічний гуркіт у небі – то робота нашої ППО. За кілька годин військові з повітряного командування «Схід» знищили над областю 6 ворожих дронів-камікадзе «Shahed-136». Наші захисники – міць», – ідеться у дописі.

Коментарі