Новини

На початку війни пішов добровольцем: у боях загинув доцент ЧНУ

Після повномасштабного вторгнення рф на територію України він продовжив військову службу.

30 жовтня в бою проти російських окупантів загинув доцент ЧНУ та доктор юридичних наук Сергій Місевич. Він родом з Мамаївців.

Про це повідомляє депутат Мамаївської сільради Роман Рудик.

Чоловік служив офіцером ЗСУ та брав участь у російсько-українській війні з 2014 року.

«Сергій Місевич не стояв осторонь тих буремних подій, які випали на долю України. Він був активним учасником Помаранчевої революції 2004 року, відстоював право народу України на незалежність на барикадах Революції гідности 2014 року. Бувши офіцером запасу, з початку російсько-української війни добровольцем пішов захищати незалежність України в складі 28-ї окремої механізованої бригади, брав безпосередню участь у боях з агресором. Після демобілізації продовжив викладацьку діяльність на кафедрі теорії та філософії права юридичного факультету ЧНУ. Однак не зміг знову стояти осторонь завойовницьких дій агресора й уклав контракт на проходження військової служби у Збройних силах України», – пишуть на офіційній сторінці ЧНУ.

Крім праці в університеті, Сергій Місевич багато років допомагав Буковинській єпархії Православної церкви України.

Раніше ми писали, що в бою з російськими окупантами біля селища Спірне Донецької области загинув солдат зі Сторожинецької громади Павло Данилюк. 24-річний військовий загинув 28 жовтня.

Коментарі