Новини

У Чернівцях покажуть арткіно від Одеського міжнародного кінофестивалю

Кінопокази відбудуться у Культурно-мистецькому центрі імені І. Миколайчука.

Одеський міжнародний кінофестиваль розпочинає місяць європейського кіно. Покази стартують 4 листопада і триватимуть до 29 грудня. Про це йдеться на фейсбук-сторінці Odesa International Film Festival.

У програмі ініціативи Місяць європейського кіно від ОМКФ представлені 52 фільми. Зокрема глядачі зможуть подивитися лавреатів та учасників міжнародних кінофестивалів класу А на кшталт Каннського, Венеціанського та Берлінського.

Організатори повідомляють, що у Києві та Чернівцях відбудуться покази найкращих зразків арткіно на різний смак.

«Наприклад, упродовж Місяця європейського кіно від ОМКФ буде показано трагікомічний трилер Пола Верховена «Вона» з Ізабель Юппер у головній ролі, трилер Ніколаса Віндінга Рефна «Неоновий демон», трагікомічне фентезі Террі Гілліама «Чоловік, який убив Дон Кіхота», трилер Лінн Ремсі «Тебе тут ніколи не було», фільм «Дім, який побудував Джек» від короля кіноманіпуляцій Ларса фон Трієра, фантастичну драму «Малюк Джо» Джессіки Гауснер, драму «Герой» Асгара Фархаді, боді-горор Джулії Дюкорно «Тита» та багато інших», — ідеться у повідомленні.

20% коштів від проданих квитків спрямують на допомогу Збройним силам України.

Покази фільмів відбудуться у Києві в кінотеатрі «Оскар» (пл. Спортивна, 1-А) та у Чернівцях у Культурно-мистецькому центрі ім. І. Миколайчука (вул. Головна, 140).

 

 

Коментарі