Новини

Графіки аварійного відключення світла в Чернівцях оновлюватимуть кожні 4 години

У Чернівецькій області запроваджують публікування графіків аварійних відключень електроенергії: де шукати відповідну інформацію.

У Чернівецькій області запрацював графік аварійного відключення (ГАВ) електроенергії. Він сповіщатиме про відключення з похибкою не більш як на пів години. Про це на брифінгу повідомив Павло Світайло, директор із розвитку мереж АТ «Чернівціобленерго».

Як він пояснив, учора, 25 жовтня, Чернівціобленерго мало інформувало клієнтів про відключення, бо фахівці самі ще не розуміли, яким чином це працює. Зараз у компанії це систематизували, тож тепер можуть більш точно прогнозувати вимкнення.

Павло Світайло, директор із розвитку мереж АТ «Чернівціобленерго

«Сьогодні ми вже склали певний графік клієнтів, розбили ці черги на 10 груп. Хочемо зробити цю процедуру прозорою, не тримати наших клієнтів упродовж 7 годин чи 10 без світла», — каже пан Павло.

Графік оновлюватимуть кожні 4 години. Він буде більш точний, із похибкою лише в пів години. Червоний колір у ньому значить, що цю чергу з імовірністю 80% відключать, зелений — не вимикатимуть, жовтий — планують ввімкнути.

Аби зрозуміти, до якої групи належить споживач, можна буде знайти її, якщо ввести свою вулицю у відповідному пошуковику. Актуальний графік є на сайті Чернівціобленерго.

Павло Світайло зазначив, що є будинки, які не відключатимуть від електропостачання. Це ті, що під’єднані до мережі, з якої, наприклад, живиться лікарня. Тобто, до цих графіків не потраплятимуть об’єкти критичної інфраструктури.

Як ми писали раніше, 25 жовтня в Чернівецькій області запровадили аварійні (стабілізаційні) відключення електроенергії. Водночас у Чернівціобленерго повідомили, що не сповіщатимуть споживачів про відключення, адже це зробити неможливо: вимкнення пов’язані з командами оператора системи передачі Укренерго. Вони за 15 хвилин дають команду вимкнути ту чи іншу чергу споживачів, які є у графіках.

Коментарі