Новини

Удар «Шахідами» по Запоріжжю та обстріли житлових будинків у Миколаєві: головне за ніч

Армія рф активно використовує «Шахіди» у війні проти України.

Багатоповерхівка в Миколаєві. Фото: Олександр Сєнкевич

У ніч проти 23 жовтня російські окупанти відкрили вогонь по Миколаєву, Запоріжжю, Дніпропетровщині та Харківщині. Про це повідомляють начальники обласних ВЦА.

російські війська обстріляли Миколаїв ракетами типу С-300. Одна з них влучила у п’ятиповерховий житловий будинок та повністю зруйнувала квартиру на верхньому поверсі.

Про це повідомив міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Також пошкоджень зазнав сусідній 10-поверховий житловий будинок. Уламками та вибуховою хвилею в ньому винесло вікна, двері, понівечило балкони. Крім того, пошкоджені теплотраса, дитячий майданчик та кілька припаркованих автівок.

Минулося без жертв. Один чоловік дістав легкі поранення від уламків скла. Йому надали медичну допомогу на місці.

Територію місця обстрілу обстежили фахівці ДСНС. На місце виїхала аварійна бригада для ремонту теплотраси.

По Запоріжжю вдарили «Шахідами» та ракетами С-300: пошкоджена громадська будівля, приватні будинки та приміщення школи. За попередньою інформацією, постраждалих немає.

Також армія рф завдала ракетного удару по селу в Запорізькому районі. Внаслідок прильотів трьох ракет із використанням ЗРК С-300 пошкоджені приватні будинки та приміщення школи. Теж без постраждалих.

На Дніпропетровщині обстріляли Нікопольський район із РСЗВ та важкої артилерії. Під вогонь потрапила Марганецька громада. Люди не постраждали. Масштаби руйнувань зараз з’ясовують.

У Харківській області упродовж минулої доби армія рф обстріляла Вовчанськ і населені пункти Чугуївського та Куп’янського районів області. За даними обласного Центру екстреної медичної допомоги, з пораненнями госпіталізували 66-річного чоловіка в Куп’янському районі.

Коментарі