Новини

Чернівецьке підприємство «Машзавод» потрапило під санкції РНБО

Директор підприємства вважає, що це помилка.

Фото: ТВА

Чернівецьке ТОВ «Машзавод» потрапило під санкції РНБО.

Про це стало відомо з Указу Президента від 19 жовтня,  №726/2022, за рішенням Ради національної безпеки й оборони України «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)».

Машзавод потрапив до переліку підприємств.

До ТОВ «Машзавод» застосують такі санкції:

1) обмеження торговельних операцій (повне припинення);

2) запобігання виведенню капіталів за межі України;

3) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

4) припинення дії торговельних угод, спільних проєктів та промислових програм у певних сферах, зокрема у сфері безпеки та оборони;

5) заборона передання технологій, прав на об’єкти права інтелектуальної власности.

Санкції діятимуть упродовж 5 років.

Як розповів Шпальті генеральний директор ТОВ «Чернівецький машзавод» Віктор Сідляр, для нього повідомлення про санкції стало несподіванкою, і він вважає, що відбулася помилка.

«Вважаю, що це помилка, впевнений, що Машзавод не підпадає під жодні санкції. Ми не працювали з фірмами, які підпадають під санкції, тому не знаю, як це могло статися», – каже Віктор Сідляр.

У відповідь на санкції Машзавод надіслав запити до відповідних державних установ.

«Нам не повідомляли про санкції. Просто орієнтовно в 10-11 годині заблокували наші рахунки. Ми звернулися в банки, де нам повідомили про санкції. Робота підприємства зупинена. Адже ми не можемо здійснити жодні проплати. Всю роботу заблокували», – каже Сідляр.

Водночас директор підприємства зазначає, що на ринку не один рік, а отже, працюють із перевіреними замовниками. Крім того, замовника, який під санкціями, банк не пропустить. Також зауважує, що через санкції буде важко відновити виробництво.

 

Коментарі