Новини

По всій Україні проведуть віялові відключення електроенергії – Укренерго

Також у містах буде обмежене використання вуличного освітлення. 

Фото unsplash.com

Сьогодні, 20 жовтня, по всій Україні впроваджуватимуть тимчасове обмеження постачання електроенергії.

Про це повідомили заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко та пресслужба оператора системи передачі Укренерго.

«Провели нараду разом із Міненерго й усіма очільниками ОВА. Буде доволі важкий день для всієї країни. По всій території, не одночасно, будуть запроваджувати обмеження на користування електроенергією», — зазначив він.

На відключення впродовж дня варто чекати в усіх областях України.

«Це стосується кожної області. Просимо українців мінімізувати використання електроенергії з 7 до 23 години», — сказав Тимошенко.

В Укренерго зазначили, що з 10 жовтня українська енергосистема зазнала атак ворога більших, ніж за 8 місяців війни.

«Сьогодні енергосистема зазнала нових ракетних атак країни-терориста, до вечора ми знайшли можливість не вводити обмеження споживачів. Але на завтра ми просимо вас про розуміння і підтримку», – написав оператор.

За повідомленням Укренерго, у четвер, 20 жовтня, по всій Україні можуть бути застосовані заходи обмеження споживання з 7:00 ранку до 22:00 вечора. Графіки можна дізнатися на сайтах операторів розподільчих мереж (обленерго). Відключення будуть почергові, тривалість черги також визначає обленерго, але не більше 4 годин. 

Тимошенко наголосив, що насамперед обмеження стосуватимуться підприємств та заводів. Якщо цього буде недостатньо, відключення будуть і для населення. Також він зазначив, що сьогодні в містах буде обмежене використання вуличного освітлення. 

 

Коментарі