Новини

Українцям варто бути готовими до відключень світла, тепла та води – ОП

Сьогодні зафіксували обстріли обʼєктів енергетики в Києві, Дніпрі, Житомирі та Кураховому на Донеччині.

Фото: liga.net

Усім регіонам України варто бути готовими до можливих відключень електропостачання, води та тепла після ударів по інфраструктурі.

Про це в етері національного телемарафону заявив заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко.

За його словами, внаслідок ракетних ударів 18 жовтня постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури та є серйозні руйнування.

«У найближчому майбутньому будуть важкі часи, тому всім потрібно готуватися до економії електроенергії та віялових відключень, якщо удари триватимуть. Усім людям потрібно готуватися до важкої зими», – сказав Тимошенко.

Наразі по всій Україні – критична ситуація з енергетикою, оскільки регіони залежать один від одного.

«Це не просто система, коли об’єкт енергозабезпечення допомагає лише місту, де він розташований. Тому потрібно готуватися всій країні, що можуть бути відключення як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання», – резюмував чиновник.

Нагадаємо, сьогодні вранці російські війська обстріляли низку обʼєктів енергетики в Україні. Зокрема повторно обстріляли два енергетичні підприємства ДТЕК «Енерго», один із поранених помер в автомобілі швидкої допомоги.

Загалом зафіксували обстріли обʼєктів енергетики в Києві, Дніпрі, Житомирі та Кураховому на Донеччині.

Внаслідок російських обстрілів із 10 жовтня зруйновано 30% українських електростанцій, повідомив президент України Володимир Зеленський.

«Ще один вид російських терористичних атак: націленість на енергетику та об’єкти критичної інфраструктури. З 10 жовтня було зруйновано 30% електростанцій України, що спричинило масові відключення електроенергії по всій країні. Простору для переговорів із путінським режимом не залишилося», — зазначив Глава держави.

Коментарі