Афіша, Новини

«Знати, як допомогти»: в Україні запускають курси, на яких вчать психологічній підтримці

Ініціатори курсу створили 9 лекцій про базові принципи психологічної підтримки у час війни.

Фото: roman-kraft/unsplash

Сьогодні, 17 жовтня, розпочинається реєстрація на безкоштовний курс від психологів-практиків «Знати, як допомогти». Це навчання для тих, хто працює з людьми, які постраждали від російської агресії. Захід проходить у партнерстві з МОЗ та в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської. Про це йдеться в пресанонсі організації Ed.Era.

Протягом навчання учасники ознайомляться з базовими принципами психології для роботи з травмами та розвитку стійкості. Вчасна психологічна підтримка здатна вивести з шоку, подолати тривогу і допомогти впоратися зі страхом, кажуть ініціатори.

«Ми маємо бути уважніші до свого психологічного стану та вміти підтримати тих, кого так чи інакше травмувала війна», — зазначає експертка курсу, психологиня дитячої лікарні «Охматдит» Олена Анопрієнко.

Ініціатори курсу у співпраці із провідними українськими психологами-практиками, створили 9 лекцій про базові принципи психологічної підтримки у час війни.

Реєстрація на курс за посиланням. Після проходження курсу учасники отримають сертифікати від освітньої платформи EdEra.

Курс розроблено проєктом психологічної підтримки Орден Феніксу на базі ГО Small Heart with Art, ГО Mental Balance Space та студією онлайн-освіти EdEra.

Коментарі