Новини

Фільм про Маланку «Памфір», який знімали на Буковині, покажуть у понад десяти країнах світу

З листопада фільм запустять у майже сотні кінотеатрів Франції.

Кадр із фільму «Памфір»

Стрічку режисера з Чернівців Дмитра Сухолиткого-Собчука «Памфір», яку знімали на Буковині, покажуть у понад десяти країнах світу. З листопада її запустять у майже сотні кінотеатрів Франції. Про це йдеться на офіційній сторінці фільму.

У пресрелізі йдеться, що відома паризька компанія Indie Sales продала кіно для прокату у Канаду, Італію, Польщу, Швейцарію, Грецію, Індонезію, Словаччину та країни Балтії. Французький дистриб’ютор фільму — компанія Condor Distribution — випустить фільм у майже сотні кінотеатрів Франції з 2 листопада.

Довідка

Фільм «Памфір» знімали в Карпатах та на Буковині з жовтня 2020 року. Локації знайшли у більш ніж десяти населених пунктах Чернівецької та Івано-Франківської областей.

У фільмі події відбуваються напередодні традиційної переберії на свято Маланки, яке відзначають 13 січня.

Зазначимо, що «Памфір» — один із 23 ігрових фільмів, які відібрали до участі в 54-му «Двотижневику режисерів», паралельній програмі 75-го Каннського кінофестивалю. Учасників обирали з-поміж 2500 заявок з різних країн світу.

Стрічка створена у копродукції України, Франції, Польщі, Чилі, в партнерстві з Німеччиною та Люксембургом. Вихід в український прокат запланований на 2023 рік.

Коментарі