Новини

ЗСУ нищать військові склади росіян, а ворог обстрілює Нікополь і Запоріжжя: головне за ніч

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника у декількох населених пунктах Донеччини.

Фото ілюстративне

Нікополь

Вночі ворог випустив по Нікополю понад 40 снарядів. Про це в телеграмі повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Били з «Градів» та важкої артилерії по двох громадах: Нікопольській та Марганецькій. Найгарячіше було у Нікополі. Туди прилетіли понад 40 російських снарядів. Поранений 47-річний чоловік», — написав він.

Обстріл спричинив декілька пожеж. Вогнеборці їх уже приборкали. У місті понівечені майже 30 багатоповерхових та приватних будинків, промислове підприємство, автівки, декілька газопроводів та ліній електропередач. Понад 1 500 родин залишилися без світла. Енергетики вже лагодять мережі.

Фото Валентина Резніченка

У Марганецькій громаді минулося без постраждалих.

Запоріжжя

Ворожі ракети знищили дві школи у Пологівському районі Запорізької области. Про це в телеграмі повідомляє голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Сьогодні вночі окупант поцілив двома ракетами в школу села Воздвижівки. Навчальний заклад зруйновано майже вщент. Ще одна ракета влучила в місцевий парк. Руйнувань зазнали також приватні будинки навколо», — написав він.

Крім того, ракетами зруйнована школа в селі Добропіллі. Постраждалих немає.

ЗСУ

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки противника в районах населених пунктів Торського і Спірного на Краматорському напрямку, Берестового, Соледара і Бахмута на Бахмутському напрямку та Мар’їнки, Побєди і Невельського на Авдіївському напрямку. Таку інформацію оприлюднив у фейсбуку Генеральний штаб ЗСУ.

Збройні сили продовжують контролювати ситуацію на Південнобузькому напрямку. Так, українські воїни за минулу добу завдали потужних ударів по ворогу, знищили на півдні 14 окупантів, станцію радіоелектронної боротьби, три самохідні артустановки та гаубицю «Мста-Б».

Авіація Сил оборони впродовж минулої доби завдала 32 удари. Підтверджено ураження 24 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 8 позицій зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони на різних напрямках збили 6 БпЛА та 1 вертоліт ворога.

 

 

Коментарі