Новини

Укрпошта випустить нові марки до Дня захисників і захисниць України

Це буде перший блок серії, присвяченій ЗСУ.

Фото: Ігор Смілянський

14 жовтня до Дня захисників та захисниць України Укрпошта запускає у продаж марки нової серії «Збройні сили України». Марки відображатимуть рід українських військ. Тираж буде 1 мільйон примірників.

Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський

«На честь Дня захисників і захисниць України ми випускаємо перші марки в новій серії “Збройні сили України”: Сухопутні війська, ВМС, ТРО, ССО, Десантно-штурмові і, звісно, віддамо честь “Привиду Києва” — Повітряним силам ЗСУ», — йдеться у повідомленні.

Марковий аркуш «Слава Збройним силам України!» складається з 6 поштових марок з ілюстраціями військовослужбовців, кожна з яких зображає окремий вид Збройних сил та окремий рід українських військ. Крім марок, також випущено 6 конвертів з емблемами військ, 6 карток та конверт «Перший день».

Тираж маркового аркуша – 1 мільйон примірників. Частина зібраних коштів від продажу буде спрямована на допомогу Збройним силам України.

Деталі запуску з метою безпеки наразі не розголошують. Усі марки, листівки та конверти, які теж мають благодійний компонент, можна буде придбати онлайн та у відділеннях Укрпошти. 

Також Ігор Смілянський зазначив, що спецпогашення марок серії «Слава ЗСУ!» відбуватиметься 14-15 жовтня у всіх філіях Укрпошти

За словами директора, зараз вони вже працюють над створенням нових марок.

У наступних випусках будуть і ГУР, зв’язківці, медики та інші.

 

Коментарі