Новини

Україна поки відмовилася від віялових відключень світла – Укренерго

Це стало можливим, оскільки обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях. 

Фото: liga.net

Укренерго наразі відмовляється від запровадження графіків аварійних відключень світла в Україні завдяки стабілізації електропостачання.

Про це повідомив у фейсбуку голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Він зазначив, що обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях, а також подякував українцям за ощадливе використання електроенергії. Чи будуть нові обмеження, залежить від того, чи будуть нові обстріли та руйнування.

За словами Кудрицького, вчора, 12 жовтня, у Києві, області й усьому центральному регіоні не застосовувалися диспетчерські обмеження, з 19:55 були зняті обмеження у північно-східних областях країни. 

«Протягом сьогоднішнього дня ні вранці, ні ввечері введення графіків аварійних відключень поки що не планується. Разом ми вистояли у, напевно, найбільшій ракетній атаці на енергетичну інфраструктуру в історії», – сказав голова правління Укренерго.

Попри скасування аварійних відключень, українцям усе ще рекомендують зменшити споживання електроенергії у пікові години: вранці з 8:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

«Це допоможе нам стабілізувати енергосистему і безпечно пройти опалювальний сезон цієї зими», — зазначив Кудрицький.

Нагадаємо, окупанти 10 та 11 жовтня обстріляли більшість регіонів України. Влучення були зокрема в об’єкти енергетичної інфраструктури. Електропостачання порушено практично по всій країні. У деяких регіонах виникли проблеми з водопостачанням.

 

Коментарі