Новини

Україна повернула з російського полону 32 військових

Також на Батьківщину повернули 37 дітей, яких росія примусово вивезли з Харківщини до російського селища міського типу Кабардінки.

Фото з Фейсбук-сторінки Андрія Єрмака

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак повідомив про черговий обмін полоненими, в результаті якого Україна повернула 32 військових та тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Про це він написав у фейсбуку.

«Наші вдома. Сьогодні провели черговий обмін полоненими. Вдалося звільнити 32 наших воїнів та повернути тіло ізраїльтянина Дмитра Фіалки. Серед звільнених — офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Всі вони були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти», — зазначив Єрмак.

За його словами, визволені зараз проходять медичний огляд, будуть відновлюватися.

Фото з фейсбук-сторінки Андрія Єрмака

«Ми повертаємо людей. І повернемо всіх. Ми будемо боротися за кожного українця. Адже наші люди — наш найцінніший скарб. І ми переможемо. В цьому немає жодних сумнівів», — наголосив Єрмак.

Також на Батьківщину вдалося повернути ще 37 дітей, яких наприкінці серпня примусово вивезли з Харківщини до російського смт Кабардінки (біля Геленджика), попри те, що у всіх є батьки. Про це повідомляє сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Фото Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій

«Процес повернення був важким, але завершився успішно. Щоб забрати своїх дітей, батьки проїхали довгий шлях декількома країнами Європи», — йдеться у повідомленні.

Нині родини возз’єдналися та перебувають у безпечному місці на Закарпатті.

Коментарі