Новини

Україна отримала додаткові HIMARS, а росія вночі обстрілювала наші міста: головне за ніч

Над Миколаєвом сили протиповітряної оборони збили дев’ять ворожих дронів-камікадзе.

Фото ілюстративне

За минулу добу окупанти випустили по Україні 29 ракет, із яких 20 збили українські підрозділи ППО. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Протягом минулої доби окупанти здійснили пуски однієї балістичної та двадцяти восьми крилатих ракет, двадцять із яких були збиті українськими підрозділами протиповітряної оборони. Противник завдав тринадцять авіаційних ударів та здійснив понад сорок обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цих злочинних дій постраждали об’єкти та цивільне населення більш ніж сорока населених пунктів. Серед них Львів, Попівка, Чугунівка, Ладижин, Кривий Ріг, Запоріжжя, Павлоград та Нікополь», — йдеться у повідомленні.

У Генштабі також розповіли, що ворог застосував чотирнадцять іранських дронів-камікадзе для ударів по критичній інфраструктурі в Одеській та Миколаївській областях, дванадцять із цих БПЛА знищено.

Дніпропетровська область

російські загарбники випустили по Нікополю понад сто снарядів, поранено дитину та її маму.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

«росіяни всю ніч знущалися над Нікопольщиною… Важко поранили 6-річну дівчинку. Ворог сім разів накрив район вогнем із «Градів» та важкої артилерії. На мирний Нікополь випустив понад 100 снарядів! Один із них прилетів просто у приватний будинок. Поранив 6-річну дівчинку та її маму. Вони і ще одна постраждала через атаку жінка зараз у лікарні. Важкі», — повідомив він.

Фото Валентина Резніченка

За словами Резніченка, у місті понівечені понад три десятки багатоповерхівок та приватних будинків, газогони та лінії електропередач, а також два підприємства, два садочки, школа, магазини та офіс благодійної організації.

Він також повідомив, що у Марганецькій та Мирівській громадах минулося без постраждалих. Масштаби руйнацій уточнюються.

Запоріжжя

Вночі окупанти випустили близько семи ракет С-300 по Запоріжжю та області, обійшлося без жертв. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух.

«Цієї ночі ворог знову здійснив підступний нічний ракетний удар. По Запоріжжю і передмістях випущено близько семи ракет С-300», — написав він.

Фото з відкритих джерел

За словами Старуха, дві ракети влучили в один із районів обласного центру та, на щастя, серйозних руйнувань не завдали. Ще п’ять ракет прилетіли у передмістя.

«Три з них принесли руйнування в одному з наближених до Запоріжжя сіл: частково зруйновано житловий будинок, із-під завалів наші рятувальники дістали три особи. Жертв, на щастя, нема. Ще дві ракети впали в полі біля іншого села», — зазначив голова ОВА.

Миколаїв

Сьогодні вранці у небі над Миколаївською областю сили протиповітряної оборони збили дев’ять ворожих дронів-камікадзе «Shahed-136». Про це у телеграмі повідомляють Повітряні сили Збройних сил України.

«Вранці 12 жовтня над Миколаївщиною силами та засобами протиповітряної оборони повітряного командування «Південь» збито дев’ять ворожих дронів-камікадзе “Shahed-136″», — ідеться в повідомленні.

Нові HIMARS

Нову партію реактивних систем залпового вогню HIMARS уже доставили зі США до України.

Про це повідомив голова Міноборони Олексій Резніков.

«4 додаткові HIMARS від наших американських партнерів прибули! Я дякую президенту США Джо Байдену і голові Пентагону Ллойду Остіну III і всьому американському народу. Час HIMARS: хороший час для українців і поганий час для окупантів», — написав він.

HIMARS

 

Коментарі