Новини

Баскетбольний клуб «Прометей» стартує у 7DAYS EuroCup!

Матч можна буде дивитися на ютуб-каналі «DIVISPORT BASKETBALL». 

Афіша

Сьогодні, 12 жовтня, стартує черговий турнір 7DAYS EuroCup — другий за статусом у європейській клубній ієрархії. Баскетбольний клуб «Прометей» дебютує у цьому змаганні домашнім матчем із литовським «Літкабеліс Паневежис». У попередніх двох сезонах команда представляла Україну спочатку у ФІБА Europe Cup, а потім у Лізі чемпіонів.

У ФІБА Europe Сup «Прометей» зі стовідсотковим результатом завершив груповий раунд, а в 1/8 фіналу поступився бельгійському «Монсу». У Лізі чемпіонів «червоно-білі» послідовно пройшли три стадії кваліфікації, перший груповий раунд, стадію плей-ін, а у другому груповому турнірі, маючи непогані шанси на вихід у плей-оф, через війну в Україні змушенi були знятися зі змагань.

Й ось тепер — дебют у 7DAYS EuroCup, який проводять під егідою Євроліги. Цьогорічний розіграш відбудеться за минулорічною схемою: 20 команд, які розділені на 2 групи, спочатку зіграють у двоколовому турнірі. Далі найкращі 8 команд із кожної групи потраплять у плей-оф. Усі стадії другого етапу змагань, починаючи з 1/8 фіналу, складатимуться з одного матчу.

Перший із 9 суперників «Прометея» по групi А — «Літкабеліс Паневежис». Ця команда  дворазовий срібний призер чемпіонату Литви та триразовий фіналіст Кубка країни. Останній комплект срібних медалей Суперліги Литви (LKL) було здобуто минулого сезону.

За перебігом подiй у матчi «Прометей» — «Літкабеліс Паневежис» можна буде стежити 12 жовтня завдяки трансляції на ютуб-каналі «DIVISPORT BASKETBALL», починаючи з 19:00.

 

 

Коментарі