Новини, Репортаж

Не реалізували стовідсотковий шанс і мінімально програли: Буковина на виїзді поступилася Ниві. ФОТО

Наразі «Буковина» має 4 очки після 7 турів та посідає сьоме місце серед восьми команд Першої ліги.

У сьомому турі Першої ліги чемпіонату України з футболу чернівецьку «Буковину» на виїзді приймала тернопільська «Нива». Господарі здобули мінімальну перемогу з рахунком 1:0 завдяки голу Ігоря Гатали наприкінці першого тайму.

Про це повідомляє офіційний сайт ФСК «Буковина».

У першому таймі ініціатива була на боці господарів. «Буковина» надійно захищалася. Проте тернопільські футболісти все ж зуміли забити гол «у роздягальну». На 43 хвилині у воротах гостей відзначився нападник «Ниви» Ігор Гатала. Він із декількох метрів переграв першого номера «Буковини» Віталія Чеботарьова.

У другому таймі, прагнучи відігратися, «Буковина» повністю перебрала ініціативу на полі до своїх рук, але контроль гри не дав змоги чернівчанам бодай зрівняти рахунок. У підсумку мінімальну перемогу святкували господарі.

Після матчу в.о. головного тренера тернопільської «Ниви» Сергій Задорожний зізнався, що для його команди це була дуже складна гра.

«Комбінаційний футбол ми залишимо на потім, зараз для нас найважливіше – це результат. Нашій команді потрібно вигризати очки. «Буковина» — хороша команда. Зі всіма суперниками у цьому чемпіонаті чернівчани грали досить непогано. Ми очікували важкої гри. Задоволені, що здобули перемогу», — сказав Сергій Задорожний.

Своєю чергою головний тренер «Буковини» Андрій Мельничук відзначив, що його підопічні провели два кардинально різних тайми.

«У першій половині гри не встигли перебудуватися. Перед початком матчу нам довелося провести вимушену заміну. Наш головний гравець у центральній зоні Артем Цурупін не зміг зіграти через пошкодження, тому за декілька хвилин до початку матчу замість нього довелося випустити на поле іншого гравця. Звичайно, це вплинуло на нашу гру у першому таймі. Як бачимо, зіграло футбольне правило «не забиваєш ти – забивають тобі». Мали стовідсотковий момент наприкінці першої половини гри, але не вдалося його реалізувати. Ми очікували, що «Нива» зіграє першим номером. «Буковина» витримала стартовий натиск, після чого ми почали шукати свої нагоди біля чужих воріт. На жаль, не вдалося реалізувати, ще й одразу після моменту Палагнюка пропустили гол», — сказав на післяматчевій пресконференції головний тренер «Буковини».

За підсумками 7 турів чернівецький клуб з 4 очками займає сьоме місце, випереджаючи лише ФСК «Маріуполь». Наступний свій поєдинок «Буковина» проведе також на виїзді, проти «Епіцентру».

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі