Новини

Заявку на вступ України до НАТО підтримали вже 11 країн

Це, зокрема, Канада, Польща, Словаччина, Чехія, Румунія, Литва, Естонія, Латвія, Хорватія, Чорногорія, Північна Македонія.

Фото: Getty Images

Заявку України щодо членства в Північноатлантичному Альянсі публічно підтримали вже 11 країн.

Про це написав голова парламентської фракції «Слуга народу» Давід Арахамія.

«Ми вже не самі. Нас публічно підтримало 11 країн, серед яких Канада, Польща, Словаччина, Чехія, Румунія, Литва, Естонія, Латвія, Хорватія, Чорногорія, Північна Македонія. Збираємо далі голоси всією країною. Ми обов’язково досягнемо свого. Навіть якщо наші цілі здаються комусь нереальними чи надто амбітними. Світ змінився. Це ми його змінили. І в цьому світі наша країна посяде достойне місце», – написав він.

Арахамія нагадав, що ще 4 березня Президент України Володимир Зеленський сказав, що Україна стане членом НАТО та ЄС до кінця війни:

«Ситуація кардинально змінилася, коли весь світ побачив, що наші Збройні сили можуть зробити з розпіареною “другою армією світу”. Сьогодні Україна є гравцем зовсім іншого масштабу на міжнародній арені. Президент Зеленський очолює рейтинги найвпливовіших людей світу. Гріх не скористатися моментом і не спробувати в рекордні строки наблизити нашу мету, прописану в Конституції, і стати членами НАТО», – вважає він.

Раніше ми писали, що президент Володимир Зеленський, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та прем’єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня підписали заявку України на вступ до НАТО в пришвидшеному порядку.

Коментарі