Новини

Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку

Київ не відмовляється від переговорів з росією, але робитиме це лише з новим російським президентом.

фото з офіц. сторінок Президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Про це він сказав під час свого відеозвернення вдень 30 вересня.

«Саме наша держава завжди пропонувала росії домовитись про співіснування на рівних, чесних, гідних та справедливих умовах. Очевидно, що з цим російським президентом це неможливо. Він не знає, що таке гідність і чесність. Тому ми готові до діалогу з росією, але вже з іншим президентом росії», — запевнив Зеленський.

Президент за підсумками засідання Ради національної безпеки й оборони оголосив, що Україна продовжуватиме посилюватися та працювати над деокупацією всієї території. Також Зеленський наголосив, що Україна має юридично зафіксувати все те, що досягли фактично.

«Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України — реальні на полі бою та в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо одне одному, ми допомагаємо одне одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс. Де-факто. Сьогодні Україна подає заявку, щоб зробити це де-юре», — сказав президент.

За його словами, Україна хоче приєднатися до НАТО за процедурою, яка «відповідатиме нашому значенню для захисту всієї нашої спільноти», тобто у пришвидшеному порядку.

Зазначимо, що 19:00 за київським часом запланований брифінг генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга. Що саме планує сказати посадовець — поки невідомо.

 

Коментарі