Новини

Удар дронами-камікадзе по Білій Церкві та звільнені села на Херсонщині: головне за ніч

Війська рф наступають на Донбасі.

Боєць українського спецпідрозділу «Кракен» спостерігає за місцевістю біля зруйнованого мосту на дорозі біля села Руська Лозова на північ від Харкова, 16 травня 2022 року. Фото: DIMITAR DILKOFF/AFP via Getty Images

У ніч проти 5 жовтня російські окупанти обстріляли три громади Дніпропетровської области. Також атакували Білу Церкву на Київщині дронами-камікадзе. Водночас українська армія звільнила ще вісім населених пунктів Бериславського району Херсонщини. Зібрали головне за ніч.

Дніпропетровщина

У Дніпропетровській області російські окупанти обстріляли три громади. Постраждали бази відпочинку, два ліцеї, церква, магазин, газопровід та лінії електропередач.

Про це повідомляє голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

«Обстріляли «Градами» та важкою артилерією три громади Нікопольського району: Червоногригорівську, Нікопольську та Марганецьку. Попередньо, люди не постраждали», – йдеться в повідомленні.

У Червоногригорівській громаді знищили два будинки, до 20 – понівечені. російські снаряди пошкодили два ліцеї, церкву, магазин, газопровід та лінії електропередач.

У Нікополі обстрілом побили бази відпочинку.

У Марганецькій громаді рятувальники продовжують обстеження території. Масштаби руйнацій з’ясовують.

Київщина

Вночі 5 жовтня російські війська атакували Білу Церкву на Київщині дронами-камікадзе. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

«Вночі ворог завдав ударів дронами-камікадзе типу Shahed-136 по Білій Церкві. Всього 6 влучань та вибухів. Постраждала одна людина. Також зазнала пошкоджень інфраструктура», – йдеться в повідомленні.

Наразі ліквідують наслідки обстрілів. На місці працюють 57 рятувальників та 15 одиниць техніки ДСНС.

Херсонщина

Українська армія звільнила ще вісім населених пунктів Бериславського району Херсонщини.

Про це повідомляє у фейсбуку Оперативне командування «Південь».

Читайте також: ЗСУ вже деокупували 1 534 населені пункти: в яких областях

«За результатами ретельно спланованої та блискуче реалізованої військової операції із визволення територій Херсонщини з-під окупації, наші підрозділи звільнили, закріпили й відновили державний прапор України в населених пунктах Бериславського району», – йдеться в повідомленні.

Зокрема це Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика Олександрівка, Мала Олександрівка та Давидів Брід.

Коментарі