Новини

Взимку дороги Чернівців доглядатимуть, як торік: як МіськШЕП готується до сезону

Для посипання доріг закупили сіль та пісок, а також відремонтували техніку. Щоправда, впроваджувати нові технології не будуть: війна завадила придбанню техніки та спеціальних хімічних сполук.

Василь Зазуляк та Володимир Урсулян

Чернівецький МіськШЕП уже закупив сіль та підготував техніку для роботи у зимовий період. Про це на пресконференції розповіли заступник міського голови Василь Зазуляк та директор комунального підприємства Володимир Урсулян.

«На щастя, у нашому місті не ведуться бойові дії, тож ми не мали морального права не бути вчасно готовими до зими. Наразі готовність МіськШЕПу — 100%. Завдяки тому, що підприємство розпочало підготовку заздалегідь, змогли придбати матеріали, які зараз коштують в рази дорожче, ніж рік тому», — каже Василь Зазуляк.

Директор МіськШЕПу розповів, що ціна на сіль виросла в 6 разів проти минулого року.

«Маємо залишок солі з минулого року — 350 тонн. Ще на 1000 тонн відбувся тендер, постачальник уже завіз половину, ще половину доставить упродовж 2-х тижнів. Таким чином, маємо запас 1 350 тонн солі. В середньому на сезон Чернівцям потрібно 2 000 — 2 500 тонн. У листопаді проведемо ще один тендер.

Що стосується піску для виготовлення піщано-сольової суміші, то у залишку маємо 1 250 кубів суміші. Зараз оголошуємо тендер на придбання 1 000 кубів піску. І вже далі докуповуватимемо його за мірою необхідности», — зазначає Володимир Урсулян.

Ангар з сіллю у МіськШЕП

Центр міста взимку посипатимуть сіллю, а інші райони — піщано-сольовою сумішшю

Посадовці кажуть, що цьогоріч впроваджувати нові технології для посипання доріг взимку в Чернівцях не будуть. Оскільки будь-які новації потребують оновлення техніки та придбання спеціальних хімічних речовин. А на це в бюджеті наразі коштів немає.

«Ми розуміємо, що підприємство давно не оновлювало техніку. До війни були плани отримати в лізинг техніки на 30 мільйонів. Але війна зруйнувала ці плани. Сподіваємося, що після нашої перемоги зможемо оновити техніку і запровадити у місті напрацювання європейських країн із догляду за дорожним покриттям узимку», — каже Василь Зазуляк.

Територія МіськШЕПу

Наразі чернівецький МіськШЕП має 29 одиниць робочої техніки. Кажуть, цього вистачить, щоб обслуговувати взимку Чернівці.

«Посипати вулиці ми точно менше не будемо. Навпаки плануємо збільшити догляд за дорогами у мікрорайоні Роша. Також до Чернівецької територіальної громади входять Коровія і Чорнівка — їх також будемо обслуговувати.

Як і торік, центр міста посипатимемо тільки сіллю – після неї дорога чистенька і не слизька. А інші райони міста – піщано-сольовою сумішшю», — пояснив Володимир Урсулян.

 

Коментарі