Новини

Україна не буде вести перемовини з путіним. Зеленський увів у дію рішення РНБО

Також цим документом Зеленський доручив уряду забезпечити посилення обороноздатности України.

Фото ОП

Президент України Володимир Зеленський затвердив рішення Ради національної безпеки та оборони про неможливість проведення переговорів із президентом рф володимиром путіним. Таке рішення ухвалили у відповідь на оголошення анексії чотирьох областей України.

Відповідний указ опублікували на сайті президента 4 жовтня.

«Констатувати неможливість проведення переговорів із президентом російської федерації володимиром путіним», — йдеться в документі.

Окрім цього, указом схвалили текст спільного звернення президента, спікера Верховної Ради та прем’єра щодо заявки на вступ у НАТО. 

Також цим документом Зеленський доручив уряду забезпечити посилення обороноздатности України, а парламенту — ухвалити законопроєкти, які дозволять вводити санкції та реагувати на ескалацію з боку росії.

Нагадаємо, 30 вересня 2022 року президент рф путін оголосив про «приєднання» до росії Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей України. Того ж дня в Україні відбулося засідання РНБО, після якого Зеленський оголосив, що Україна подає заявку на пришвидшений вступ до НАТО.

 

Коментарі