Афіша

«Побачити Париж»: у Чернівцях презентують книгу про українців Таїсії Наконечної

Модеруватиме подію поетеса, літературна критикиня та громадська діячка Інга Кейван.

У четвер, 6 жовтня, у залі «Медіа» готелю «Central Magnat Cinema», що на вулиці Ольги Кобилянської, у Чернівцях відбудеться презентація нової книжки Таїсії Наконечної «Побачити Париж».

Початок заходу о 19:00.

Модеруватиме подію поетка, літературна критикиня та громадська діячка Інга Кейван.

Про це повідомляє пресслужба видавництва «Парасоля», яке видає книжку.

Зазначають, що видавництво навмисно замовило обмежену кількість примірників препринту, оскільки основним тиражем видати до презентації друкарня не встигає. Їх можна буде придбати на презентації з автографом авторки у рамках благодійного аукціону-лотереї, кошти з якого підуть на допомогу ЗСУ. 

Препринтні примірники будуть унікальними, адже їхня обкладинка відрізнятиметься від обкладинки основного тиражу.

«Збірка оповідань «Побачити Париж» це спроба прочинити двері до життя українців «по той бік кордону», – зазначає авторка видання. 

Більшість героїв історій вигадана, але більшість подій реальна. 

«Це книжка пронизливих оповідань про українців, що з вибору або вимушено опинилися в інших країнах. Люди з подібним досвідом можуть упізнати себе, а хто не виїздив, гостро відчує, який він на смак – отой еміґрантський хліб. Актуальна, як ніколи, репліка в тривалій традиції нашої закордонної прози», – так про «Побачити Париж» пише літературознавець, директор видавництва «Смолоскип» Ростислав Семків.

Захід відбудеться за адресою: «Медіа» готель «Central Magnat Cinema» (1 поверх, вулиця Ольги Кобилянської, 36).

Довідка

Таїсія Наконечна – письменниця, перекладачка, редакторка, видавчиня і менеджерка культури. Народилася в Хотинському районі, довгий час жила і працювала в Чернівцях. Нині живе в місті Ґент (Бельгія).

Авторка поетичних збірок «Безріччя» (2003), «Солов’ї з Шаоліня» (2017), «Безріччя 2.0» (2018) та збірки короткої прози «Життя під парасолею» (2018). Перекладачка збірки поезій бельгійського автора Алена Ванклостера «Прісний сир з полином» (2021), що присвячена Чорнобильській трагедії.

У березні 2021 року Таїсія Наконечна заснувала видавництво «Парасоля».

 

Коментарі