Новини

У Чернівцях під час затримання підозрюваного загинула поліціянтка

Патрульні виїхали на повідомлення про розбещення неповнолітніх. На місці пригоди підозрюваний почав стріляти.

Фото відділу комунікації поліції Чернівецької області

Надзвичайна подія сталася сьогодні у Чернівцях. У соцмережах розпочали поширювати непідтверджені чутки про те, що біля 27-ї школи на вулиці Воробкевича сталася стрілянина. На місці пригоди було чимало поліції, дорогу перекрили.

Згодом з’явилося повідомлення від заступника керівника Офісу Президента України:

«Чернівці. Надзвичайна ситуація. Національна поліція проводила затримання особи, яку звинуватили у розбещені неповнолітніх.
1 поліцейська загинула, 1 поліцейський отримав поранення.
Підозрюваний укрився у багатоквартирному будинку.
Операція з затримання злочинця триває».

Триває спеціальна поліцейська операція для затримання стрільця

Як повідомили у відділі комунікації поліції Чернівецької области, інформація про те, що дітей взяли у заручники, хибна. Учні навчального закладу перебувають у безпеці. Їх забрали рідні.

«Попередньо встановлено, що екіпаж патрульної поліції виїхав на повідомлення про вчинення невідомим чоловіком розпусних дій на території школи. Прибувши за вказаною адресою, поліцейські розпочали огляд прилеглої території. У цей час зловмисник здійснив кілька пострілів із невстановленої зброї в бік правоохоронців. У результаті патрульна поліцейська загинула, а її напарник отримав поранення», — йдеться у повідомленні.

Наразі триває спеціальна поліцейська операція для затримання стрільця. На місці перебувають усі профільні служби.

Що відомо про загиблу поліціянтку

Під час виконання службових обов’язків загинула 22-річна патрульна, молодша лейтенантка поліції Таїсія Татарин. Про це повідомляє Патрульна поліція України.

Фото Патрульної поліції України

«Екіпаж Таїсії Татарин та Олександра Гуцула прибув на виклик про розбещення неповнолітніх. Заявниця повідомила, що біля школи невідомий чоловік показує статеві органи дітям. Патрульні розшукали громадянина, виявилося, що чоловік мав із собою зброю та раптово здійснив низку пострілів по інспекторах. Поліціянтка отримала смертельне вогнепальне поранення, її напарника шпиталізували, наразі йому надають всю необхідну медичну допомогу», — йдеться у повідомленні.

Таїсія прийшла у лави патрульної поліції в серпні 2020-го.

Коментарі