Новини

Одещину обстріляли «Іскандерами», а в Запорізькій області з окупації евакуювали 1385 осіб: головне за ніч

Українські Збройні сили знищили минулої доби гелікоптер Ка-52, вогнеметну систему «Сонцепьок», «Град» та іншу техніку противника.

Фото Wolfgang Schwan, Anadolu Agency

Одеську область обстріляли двома ракетами, імовірно «Іскандерами». Як повідомляє оперативне командування «Південь», росіяни поцілили в об’єкт  промислової інфраструктури. Вони пошкодили електропідстанцію та кілька навколишніх будівель. В одному з приватних гаражів спалахнула пожежа. Її оперативно ліквідували. Людських втрат немає.

 

У Запорізькій області за минулу добу російські загарбники обстріляли цивільну інфраструктуру в майже 20 населених пунктах. За інформацією Запорізької обласної військової адміністрації, надійшло 28 повідомлень про руйнування об’єктів цивільної інфраструктури в результаті обстрілів російськими окупаційними військами. Зафіксовано обстріли в районах населених пунктів Мала Токмачка, Залізничне, Гуляйполе та Новоандріївка.

Крім того, протягом минулої доби проводили евакуацію цивільного населення з тимчасово окупованої території області. Загалом вдалося евакуювати 1385 людей, з них 196 – діти.

 

На Донецькому напрямку противник завдав 4 ракетних та 15 авіаційних ударів, здійснив понад 85 обстрілів з РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України. Від ворожих ударів постраждало понад 50 населених пунктів. Зокрема, Білогорівка, Новомиколаївка, Благодатівка, Сухий Ставок та Одрадівка.

Про це йдеться у звіті Генерального штабу ЗСУ.

На Південнобузькому напрямку обстрілів з танків, мінометів та ствольної артилерії зазнали райони понад двадцяти п’яти населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них – Степова Долина, Мирне, Сухий Ставок, Ольгине та Архангельське.

 

Своєю чергою українські Збройні сили знищили два безпілотних літальних розвідники «Орлан-10» на Херсонщині та над морем Одещини. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони в Бериславському районі Херсонщини збили ворожий ударний гелікоптер Ка-52.

Українські ракетно-артилерійські підрозділи відпрацювали 330 вогневих завдань, уразивши логістичні центри та польові склади боєприпасів, скупчення ворожих сил та засобів, вогневі позиції противника.

Відтак знищено 10 російських солдатів, важку вогнеметну систему «Сонцепьок», реактивну систему залпового вогню «Град», 2️ самохідні крупнокаліберні гаубиці «Мста-С», 3 танки та 2 бойові машини піхоти.

Коментарі