Новини

Ремонтують дороги та мінятимуть маршрутки: головне з пресконференції мера

Усі ремонтні роботи дорожнього покриття, які розпочали, планують завершити цього року.

Фото автора

У Чернівцях тривають ремонти покриття міських доріг. У вересні завершили ремонт дороги на перехресті вулиць Комарова-Головна, Комарова-Героїв Майдану, а також капремонт вулиць Ризької та Старицького. 

Про це повідомив на брифінгу міський голова Чернівців Роман Клічук.

Він зазначив, що ремонти виконують хаотично, бо все залежить від перерахунків коштів. 

«Коли казначейство пропускає кошти, тоді виконуємо роботи. Через це не можемо належно організувати роботу для забезпечення кращого руху транспорту у місті», – сказав Клічук.

Також у Чернівцях розпочали ремонтні роботи на вулиці Головній. 

За словами міського голови, якщо будуть сприятливі погодні умови, цього року планують розпочати ремонтні роботи ще на двох-трьох вулицях. Зокрема на Рівненській, Щербанюка (на ділянці від Небесної Сотні до Головної) та частині Кармелюка (на ділянці від Буковинської до Лук’яна Кобилиці).

«Усі ремонти доріг, які розпочали, повинні бути завершені цього року. Щодо вулиці Богуна, там найскладніше, але за погодних хороших умов підрядник пообіцяв завершити роботи ще цього року», – запевнив Роман Клічук.

У Чернівцях планують також ремонтувати тротуари. 

«Востаннє їх ремонтували переважно до 600-річчя міста, 2008 року. Ухвалили рішення ремонтувати тротуари. Плануємо їх змінювати як у центрі міста, так і в інших районах», – зазначив міський голова.

Також Чернівці закупили три автобуси та отримали в подарунок два тролейбуси з Чехії.

«Тролейбуси були не нові, але їх цілком реконструювали, вони пройшли капремонт».

Крім цього, міська рада оголосила тендер на закупівлю 5 автобусів. Їх мають доставити у Чернівці орієнтовно наступного тижня. Також завершили тендер на закупівлю 5 тролейбусів.

За словами міського голови, Чернівці рухаються у напрямку закупівлі електротранспорту.

Роман Клічук зауважив, що місто буде закуповувати комунальний транспорт, і його кількість буде збільшуватися. Відповідно ринок із приватними перевізниками буде скорочуватися.

«На ринку перевезень залишаться тільки ті компанії, які інвестують у новий транспорт та надають якісний сервіс. Ті фірми, які це розуміють, уже задекларували закупівлю нового транспорту, тому ми забудемо про такі маршрутки, як “пазіки” та інший незрозумілий транспорт. Але це за умови, щоб місто постійно інвестувало кошти в громадський транспорт», – каже міський голова. 

Щодо знесення пам’ятника невідомому солдату з монумента Перемоги, то Роман Клічук зауважив, що на його демонтаж із бюджету міста не було витрачено ні копійки. Ці роботи виконали за свій кошт місцеві підприємці.

Пам’ятник та мармурові плити, які також зняли, за рішенням виконкому перебувають на збереженні на території міськШЕПу.

«Далі будемо вирішувати, що з ними робити. Можливо, плити згодом буде використано під щось інше», – сказав міський голова. 

Щодо кінотеатру «Чернівці», за словами Клічука, наразі міська рада у пошуках керівника цього закладу. Також збирають ідеї щодо того, що має бути у приміщенні.

«Сьогодні є думка, що кінотеатр комунальний повинен бути в минулому. Кінотеатрів приватних є достатньо, і вони не всі виживають. Тому ми мусимо разом подумати, що робити з “Чернівцями”. Туди приходять 5-7 людей, а ці витрати лягають на плечі міського бюджету, і ми витрачаємо кошти на дотацію», – каже Роман Клічук.

 

Коментарі