Новини

Обстріли українських територій з РСЗВ та результати псевдореферендумів. Головне за ніч

За  результатами псевдореферендумів, усюди нібито понад 87% за «приєднання» до росії.

Фото Генштабу

російські війська за минулу добу завдали 10 ракетних і 17 авіаударів та понад 105 обстрілів із реактивної системи залпового вогню.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ станом на 6:00.

Окупанти обстрілюють позиції ЗСУ по лінії фронту, а також б’ють по цивільних об’єктах. Від російських обстрілів 27 вересня постраждали понад 40 населених пунктів: Харків, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаїв, Авдіївка, Мар’їнка та інші. Найбільшої шкоди завдали селам і містам на Новопавлівському, Запорізькому та Південнобузькому напрямках.

Також у Генштабі повідомляють, що окупанти намагаються відновити втрачені позиції на окремих напрямках та ведуть повітряну розвідку. Наприклад, лише на Південнобузькому напрямку росіяни здійснили понад 25 вильотів безпілотників для розвідки, коригування вогню та ударів.

Окупаційна влада на захоплених росією українських землях почала оголошувати результати своїх псевдореферендумів за так зване приєднання цих територій до складу рф.

Про це повідомляють російські пропагандистські ЗМІ.

За приєднання до так званої ЛНР до складу рф нібито проголосували 98,42% жителів, окупованої частини Запорізької области — 93,11%, окупованої частини Херсонської области — 87,05%, самопроголошеної ДНР — 98,69% жителів.

5 канал

Зазначимо, що фейкові референдуми відбувалися під контролем російських військових. Голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич повідомив, що під час так званого голосування до жителів области російські війська застосовували тиск та погрози. Про насилля та фальсифікації говорять і жителі так званих ЛНР та ДНР.

Як повідомляють громадські організації, для проведення псевдореферендумів російська окупаційна влада використала списки людей, які добровільно отримували російську допомогу, списки пенсіонерів, які отримували пенсію готівкою на Укрпошті, списки підприємців, які сплачували місцеві податки, а також вилучені з архівів списки виборців.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що цей фарс на окупованій території не можна назвати навіть імітацією референдумів. Він закликав Захід посилити підтримку України.

Під час засідання Радбезу Зеленський зауважив, що реалізація росією так званого кримського сценарію та чергова спроба анексії української території означатиме, що з володимиром путіним «немає про що говорити».

 

Коментарі