Новини

У Чернівцях обговорюють можливість об’єднання лікарень

Наразі працює робоча група, яка зважує доцільність розширення послуг майбутньої кластерної лікарні міста.

Фото Шпальти

У Чернівцях робоча група обговорила можливість приєднання Міського пологового будинку №2 та Міської клінічної лікарні №4 до Центральної міської клінічної лікарні. Про це йдеться на фейсбук-сторінці управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради.

Нагадаємо, за інформацією МОЗ, Центральна міська клінічна лікарня – єдиний заклад міського підпорядкування, що стане кластерним.

«Наразі, згідно з планом фінансування Національною службою здоров’я, лише великі потужні медичні установи можуть пропонувати пацієнтам високоякісну допомогу, працівникам – фінансову стабільність, а власне закладу – потужний розвиток. Тому в планах подальшого розвитку мережі медичних закладів Чернівців – розглянути можливість реорганізації шляхом приєднання до Центральної міської клінічної лікарні пологового будинку №2 та міської лікарні №4», — йдеться у повідомленні.

Як розповіла Шпальті начальниця управління охорони здоров’я Чернівецької міської ради Наталія Калмикова, питання об’єднання розглядають для того, щоби зробити медичну послугу доступнішою та якіснішою для пацієнтів.

«Після остаточного поділу лікарень на надкластерні, кластерні та загальні ми хочемо максимально розвивати нашу кластерну лікарню. Прагнемо, щоби в ній були представлені, крім тих медичних послуг, що нині є у Центральній міській лікарні, ще й інші. До прикладу, реабілітація, паліативна допомога, пологодопомога.

Щоби підсилити нашу лікарню №4 та пологовий будинок №2, які не стали кластерними, обговорили разом із керівниками цих медзакладів можливість об’єднання їх із Центральною міською клінічною лікарнею. Таким чином ми розширимо кількість послуг для пацієнтів, зробимо їх доступнішими, а сам заклад як кластерний буде фінансово спроможним та розвиватиметься.

Всі пацієнти, незалежно від місця проживання, повинні мати доступ до отримання меддопомоги саме у кластерній лікарні.

Хочу зауважити, наразі питання об’єднання – на стадії обговорення робочою групою, остаточно ще не вирішено».

 

Коментарі