Новини

Чернівецька область – серед найпопулярніших для релокації підприємств

До нашого регіону переїхали 11% від усіх релокованих підприємств.

Фото Чернівецької ОВА

Міністерство економіки України продовжує програму «Релокація бізнесу». Скористатися нею може будь-яке підприємство, незалежно від розміру. Для цього потрібно залишити заявку на онлайн-платформі «Relocate.Prozorro.Sale». Після опрацювання заявки бізнесу запропонують комплексний пакет державної підтримки. Про це в етері національного телемарафону розповіла заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, інформує Чернівецька ОВА з посиланням на Урядовий портал.

«Від початку дії програми зареєстровано вже 1846 заявок, 745 підприємств уже переїхали у більш безпечні регіони, 558 — відновили роботу на нових місцях. Для 286 підприємств зараз шукають відповідні локації або спосіб транспортування», — зазначила Тетяна Бережна.

Найбільше бізнесів релокувалися з Харківської области – 193 підприємства, Київської – 180, Донецької — 106, Дніпропетровської – 27, Запорізької – 26.

Найчастіше підприємства переїжджають до Львівщини (25%), Закарпатської (16%), Чернівецької (11%), Тернопільської (8%), Дніпропетровської (7%) та Івано-Франківської областей (7%).

Допомога від держави полягає у підборі місця розташування для бізнесу на безпечній території, перевезенні на нову локацію, сприянні в розселенні працівників та пошуку нових співробітників, підтримці у відновленні логістики, закупівлі сировини та пошуку ринків збуту.

Водночас після деокупації українських територій спостерігається тенденція повернення бізнесів на попередні місця роботи. Так, 609 підприємств відмовилися від раніше поданих заявок на релокацію, а 37 — повернулися на попереднє місце провадження діяльности.

 

Коментарі