Новини

Дизайнерка з Буковини презентувала в Мілані колекцію з мотивами української вишивки. Оновлено

Кошти від продажу капсульної колекції передадуть фонду Save the Children для допомоги українським дітям.   

Інга Максимюк на фото в центрі. Фото надане Інгою Максимюк

Дизайнерка з Буковини Інга Максимюк презентувала в Італії на Тижні моди — Milan Fashion week — капсульну колекцію одягу з елементами української вишивки. Вона має назву «Maksymyuk_Fashion4Ukraine». 

Колекція складається з десяти сучасних образів, створених з елементами української вишивки.

«У колекції ми поєднали сучасну моду з українською давньою традиційною вишивкою. Аби розповісти про Україну, її давню історію, культуру, її значення. Хотіли показати, наскільки сильні наші жінки, які й у важкі часи продовжують вишивати, передають мистецтво з покоління в покоління, аби продовжити наш рід. Адже вишивка це наш генетичний код», – розповіла Шпальті дизайнерка колекції Інга Максимюк.

Ідея колекції – показати світу українську культуру, хто ми є. 

«Аби світ побачив, почув, звернув увагу на те, що нас не тільки бомбардують, а дізнався про нас більше. Було важливо показати нашу вишивку, чому вона така важлива», – зауважила Інга Максимюк.

Фото надане Інгою Максимюк

На етапі створення та організації показу дизайнерку підтримало багато італійців.  

«Подія була б неможливою без низки італійських професіоналів, які допомогли нам безкоштовно. Від початкової концепції до логістики шоу, відеомейкерів, візажистів, фотографів, а також фірм, які забезпечили приміщення для показу та кейтеринг. Вони робили це, щоб допомогти українському народу та пропагувати українське за кордоном», – каже українка.

Для колекції дизайнерка створила 10 унікальних образів. Розроблені вони в Мілані, а вишиті в Україні.

Фото надане Інгою Максимюк 

Елементи з вишивкою для колекції створювали українські жінки. Інга Максимюк їздила в Україну, аби залучити наших вишивальниць до роботи та підтримати їх у складний час.

Моделями на показі виступили також українські жінки, які переїхали в Італію рятуючись від війни у 2014 році та під час повномасштабного вторгнення 2022 року.

Фото надане Інгою Максимюк

Після заходу колекцію виставлять на продаж, вторговані кошти спрямують на підтримку українських дітей. 

Інга Максимюк – дизайнерка одягу, живе в Італії вже 22 роки. Раніше шила для Dolce & Gabbana Balenciaga, Gucci й Versace та інших світових брендів, а нині створила власну колекцію одягу.

 

Коментарі