Новини

Удар по житлових будинках Миколаєва та атаки росіян на Херсонщині: головне за ніч

ЗСУ відбивають штурми військ рф у районі Правдиного на Херсонщині й закріплюються на інших ділянках фронту.

Фото: AFP

У ніч проти 19 вересня російські війська обстріляли Миколаїв. Одна з ракет поцілила у двір приватного будинку. Також армія рф вдарила по Нікопольському району на Дніпропетровщині – з важкої артилерії та «Градів» випустила понад 40 снарядів. А по запорізьких об’єктах інфраструктури завдали вісім ракетних ударів. Водночас ЗСУ продовжують відбивати штурми й закріплюватися на напрямках південного фронту.

Миколаївщина

19 вересня після опівночі російські війська обстріляли Миколаїв. Одна з ракет поцілила у двір приватного будинку.

Про це повідомив міський голова Олександр Сєнкевич.

«У будинку вщент зруйнована господарська будівля, у кількох житлових будинках вибиті вікна, двері, понівечена покрівля. Ніхто з мешканців не постраждав», – написав він.

На одній із ділянок пошкодили близько 300 метрів контактного дроту трамвайної мережі. На місці працює ремонтна бригада, триває обстеження району обстрілу.

Дніпропетровщина

У ніч на 19 вересня російські військові обстріляли Нікопольський район. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, армія рф з важкої артилерії та «Градів» випустила понад 40 снарядів по Нікопольській та Марганецькій громадах. Попередньо людей не зачепило.

У Нікополі та на його околицях понівечені до 10 будинків, декілька господарських споруд, автівки, водогін та лінія електропередач.

У Марганецькій громаді без світла залишили понад 2 500 родин. Енергетики вже працюють.

Запорізька область 

Близько 2:00 19 вересня російські військові завдали вісім ракетних ударів по об’єктах інфраструктури Запоріжжя.

Про це повідомив голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

«Ворог завдав чергового ракетного удару по обласному центру. Наразі відомо про вісім прильотів. Попередньо знову мішенню стали об’єкти інфраструктури. Інформацію щодо постраждалих з’ясовують».

Як повідомив згодом т.в.о. міського голови Анатолій Куртєв, внаслідок нічних обстрілів Запоріжжя пошкоджені багатоповерхівки та приміщення закладу освіти, у будівлях повилітали шибки. Також пошкоджені будинки приватного сектора. Серед людей поранених немає.

Зранку російські військові завдали ще одного ракетного удару по Запоріжжю. За попередньою інформацією, ракета влучила біля річки Дніпро. Інформацію щодо поранених уточнюють.

Також під обстріл потрапило село в Запорізькому районі. Наразі відомо про одну поранену людину.

Контрнаступ ЗСУ

російські війська атакують у районі Правдиного Херсонської области, ЗСУ продовжують відбивати штурми й закріплюватися на інших напрямках південного фронту.

Про це повідомив речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

За його словами, російські військові продовжують підтягувати резерви й запаси, завдають дистанційних ударів по позиціях Сил оборони півдня і населених пунктах по лінії зіткнення. У прифронтових громадах внаслідок обстрілів є загиблі й поранені, ушкоджені й зруйнована інфраструктура.

ЗСУ б’ють по місцях скупчення сили й техніки росіян, знищують склади боєприпасів та нові логістичні шляхи:

«Наша авіація завдала 11 ударів по ворогу, а ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано понад 200 вогневих завдань. Ураження нанесені по складах ворожих запасів у Баштанському районі Миколаївщини, по двох пунктах управління військами та позиціях сил ППО окупантів у Бериславському і Каховському районах, по місцю зосередження озброєння та техніки поблизу Львового, по станції радіоелектронної боротьби неподалік Херсона і по понтонній переправі в Новій Каховці», – сказав речник.

Коментарі