Новини

ЗСУ відвоювали понад 20 населених пунктів, армія рф вдарила по Харкову: головне за ніч

Упродовж доби військові рф завдали 18 ракетних та 39 авіаційних ударів по військових та цивільних об’єктах на території України.

Фото: AP

У ніч проти 12 вересня військові рф завдали удару по Новобаварському районі Харкова. Також з «Ураганів», «Градів» та важкої артилерії вдарили по Нікопольському та Криворізькому районах Дніпропетровщини. Водночас ЗСУ продовжують звільняти населені пункти Харківщини та Донеччини. У ході відступу російські війська кидають свої позиції та тікають вглиб тимчасово зайнятих територій або на територію росії. Про це повідомляють у зведенні Генштабу та обласних військадміністрацій.

Харківщина

Вночі 12 вересня російські окупанти завдали удару по Новобаварському районі Харкова.

Про це повідомив харківський міський голова Ігор Терехов.

«На цей час відомо про одного загиблого та двох постраждалих. Сам будинок частково зруйнований», – написав він.

Дніпропетровщина

У ніч на 12 вересня війська рф з «Ураганів», «Градів» та важкої артилерії вдарили по Нікопольському та Криворізькому районах Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військадміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, у Нікопольському районі поцілили по трьох громадах – Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській. Пошкоджені приватні будинки, ліцей та електромережі.

«У Криворізькому районі завдали удару по Зеленодольській громаді. Понівечені будинки та газогін», – написав голова облвійськадміністрації.

Загиблих та поранених внаслідок обстрілів немає.

Контрнаступ ЗСУ

За добу ЗСУ відвоювали понад 20 населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб у ранковому зведенні.

Так, 11 вересня окупанти вивезли награбоване у місцевих жителів майно та транспортні засоби з населених пунктів Великий Бурлук та Дворічна Харківської області.

В Луганській області російські військові з родинами залишили місто Сватове, залишилися тільки військовослужбовці так званої «народної міліції» з-поміж місцевих жителів.

Також після вдалих дій, проведених Силами оборони на Херсонському напрямку, військо рф зазнало значних втрат у живій силі. За наявною інформацією, 810 окрема бригада морської піхоти (у Севастополі) втратила майже 85% особового складу. У решти військовослужбовців низький морально-психологічний стан, вони масово відмовляються від повернення до зони ведення бойових дій.

Коментарі