Новини

Із жовтня переселенці зможуть отримувати виплати за місцем проживання

Система дозволить централізувати призначення, нарахування та виплати для переселенців.

З 1 жовтня в Україні запрацює Єдина інформаційна система соціальної сфери. Завдяки їй люди зможуть отримувати послуги за місцем фактичного перебування.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Мета єдиної системи – централізувати призначення, нарахування та виплати для переселенців. Після її запровадження органи соцзахисту надаватимуть послуги незалежно від того, яка адреса вказана у людини в документах.

«Наприклад, коли людина прибула з міста Харкова, отримала довідку ВПО у Львові, а потім переїхала в Тернопіль, то всі питання вона зможе вирішити у фактичному місці перебування. В умовах повномасштабної війни ми повинні максимально убезпечити наших людей і спростити для них надання послуг»,  – заявила віцепрем’єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Так, внутрішні переселенці в будь-якому регіональному управлінні соцзахисту зможуть змінити в довідці неактуальне місце проживання, виправити помилкові чи неправильні дані в заяві на отримання довідки, а також з’ясувати та усунути причину затримки допомоги на проживання.

Наразі завершують тестування Єдиної інформаційної системи в Житомирській, Рівненській та Вінницькій областях. В інших регіонах триває під’єднання управлінь соцзахисту до системи.

За даними Міжнародної організації з міграції, в Україні станом на кінець серпня – 6,9 мільйона внутрішньо переміщених осіб.

Коментарі