Новини

Можливість почути молодь: у Чернівцях запрошують на стажування до міськради

Стажисти зможуть працювати за дев’ятьма напрямками: економічний, юридичний, будівельно-інженерний, педагогічний, фінансово-обліковий, охорона здоров’я, туристичний, архітектурний та екологічний.

У Чернівцях відкритий набір на програму стажування для студентів та молоді при Чернівецькій міській раді. До 15 вересня триває реєстрація охочих кандидатів.

Заступник міського голови Юрій Лесюк та ініціатор проєкту Руслан Білоскурський розповіли, як виникла ідея розпочати стажування при міській раді, що братимуть до уваги під час відбору кандидатів та як відбуватиметься навчання.

«Після того, як ми побачили людей, які працевлаштувалися до Львівської міської ради, і побачили, наскільки в них горять очі та як вони хочуть реалізуватися, зробити щось для міста, – зрозуміли, що це потрібно зробити і в нас», – каже заступник міського голови Юрій Лесюк.

За словами ініціатора проєкту, це можливість почути молодь та збільшити кадровий резерв.

«Людина, яка простажується два місяці у стінах Чернівецької міськради, зможе для себе чітко зрозуміти, чи бажає вона в майбутньому працювати в органах місцевого самоврядування», – вважає Руслан Білоскурський.

До проєкту планують залучити до 30 учасників. Конкурс передбачає три етапи. Передусім до 15 вересня потрібно заповнити аплікаційну форму. Далі конкурсна комісія розглядатиме ці форми, відповідно до них проводитиме співбесіду з кандидатами, де братимуть до уваги мотивацію та попередню громадську та соціальну активність, успішність у навчанні та роботі, якщо така була.

До конкурсної комісії входить заступник міського голови, делегований член постійної комісії з питань гуманітарної політики, начальник відділу з питань кадрової роботи, керівник або заступник керівника відповідного підрозділу, куди йде на стажування кандидат і керівник чи заступник керівника управління у справах сім’ї та молоді Департаменту соціальної політики.

Стажування буде розділене на чотири етапи.

Перший – теоретичний, під час якого всі учасники, яких відберуть на стажування, матимуть можливість прослухати лекції, презентації, попрацювати на воркшопах та різних тренінгах. І таким чином зрозуміти, як працюють органи місцевого самоврядування та Чернівецька міська рада, дізнатися, яка її структура, як відбувається документообіг та яке нормативно-правове забезпечення.

Другий етап – практичний. Це робота із завданнями, яка передбачає навчання і набуття навичок під керівництвом.

Третій етап – проєктний. Тут стажер може подати свою проєктну ініціативу, яка стосується підрозділу, де він проходить стажування.

Останній етап – підсумковий (звітний). Ті студенти, які успішно пройдуть стажування, будуть отримувати сертифікат із підписом міського голови.

Якщо стажер зарекомендує себе – отримає офіційне працевлаштування, каже заступник міського голови.

Фото Ігоря Константинюка

Коментарі