Новини

В Україні створили Довідник із відбудови українських міст

У довіднику представлені ідеї від використання матеріалів до планування кварталів із парками та скверами.

Фото з тг Кирила Тимошенка

В Україні створили Довідник із розбудови міст із деталізованою інформацією про використання матеріалів, а також планування та розбудову житлових кварталів, парків, вулиць.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

«Довідник із відбудови українських міст завершено. Дякую всім, хто долучився до цього процесу. Це рішення, що дозволить пришвидшити, уніфікувати та зробити зруйновані російськими снарядами міста ще більш квітучими та сучаснішими, ніж вони були до війни», — зазначив Тимошенко.

Архітектори, дизайнери та урбаністи декілька місяців працювали над цим проєктом. За словами Кирила Тимошенка, в довіднику представлені ідеї від використання матеріалів до планування кварталів із парками та скверами.

Він пояснив, що документ містить сучасні типові види забудови подвір’їв та площ. А також основні рекомендації їх оновлення. А ще наведені деталізовані моделі вулиць з елементами їхнього наповнення.

«Кінцева мета відновлення — не просто зробити наші міста та містечка готовими до майбутніх викликів, а й подарувати українцям нові можливості для щасливого мирного життя», — резюмував Тимошенко.

Заступник керівника ОП зазначив, що довідник використовуватимуть люди, які беруть безпосередню участь у відбудові міст та містечок. Водночас  архітектори, дизайнери, міські політики, держслужбовці у профільних департаментах та активні члени громад знайдуть у ньому багато корисного.

Коментарі