Новини

Малі агровиробники можуть подати заявку на отримання допомоги від ЄС: як це зробити

Безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь.

Фото Gozha Net, unsplash.com

У Державному аграрному реєстрі триває прийом заявок у рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на понад 1,5 мільярда гривень (50 млн євро).

Як повідомляє пресслужба Міністерства аграрної політики та продовольства, програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Євросоюзу.

Безповоротну допомогу можуть отримати аграрії, які обробляють від 1 до 120 га сільськогосподарських угідь або утримують від 3 до 100 корів. Розподіл підтримки відбуватиметься лише онлайн через Державний аграрний реєстр.

Агровиробники, що відповідають критеріям програми, зможуть отримати безповоротну допомогу в 3 100 гривень на один гектар оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (але не більше 372 тисяч гривень). А також 5 300 гривень — на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача (але не більше 530 тисяч гривень).

Подати заявку на участь у програмі можуть фізичні та юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці. Останній термін реєстрації – 15 листопада.

Перелік затверджених заявок формуватимуть щомісяця, тож перші виплати надійдуть фермерам уже наприкінці жовтня. Відповідальним за опрацювання заявок за програмою та ухвалення рішень щодо них є Український державний фонд підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд).

Щоб подати заявку на участь у програмі підтримки, потрібно пройти реєстрацію у Державному аграрному реєстрі на платформі dar.gov.ua. Перевірити всі офіційні дані про себе і свою діяльність, які автоматично підвантажаться з державних ресурсів. Додати інформацію про свою діяльність, заповнити форму заявки онлайн та підписати її електронним цифровим ключем.

Перебіг опрацювання відображатиметься в електронному кабінеті фермера в режимі реального часу.

Подати заявку можуть агровиробики з усієї України, окрім територій, де ведуться бойові дій або які перебувають у тимчасовій окупації чи оточенні.

Коментарі