Новини

Обстріли лікарень Миколаївщини та спроби рф наступати на Харківщині: головне за ніч

За добу 3-4 вересня рф завдала по території України понад 10 ракетних ударів.

Фото ілюстративне/24tv

У ніч на 4 вересня військові рф обстріляли Нікопольський район з «Градів» та важкої артилерії. Також завдали ударів по Миколаївському та Вознесенському районах. Водночас Збройні сили України вдарили по поромній переправі армії рф поблизу Берислава на Херсонщині та відбили атаку на Харківщині. Про це йдеться у зведенні обласних військадміністрацій.

Дніпропетровщина

У ніч на 4 вересня армія рф тричі вдарила по Нікопольському району з «Градів» та важкої артилерії. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військадміністрації Валентин Резніченко.

За його словами, поранених та загиблих серед жителів району немає.

У Нікополі внаслідок обстрілу сталася пожежа. Вогонь вже загасили. У місті понівечені 5 житлових будинків та кілька господарських споруд. Не працює лінія електропередач.

У Марганецькій громаді пошкоджений приватний будинок, склади й прохідна місцевого заводу.

В інших районах ніч минула спокійно.

Миколаївщина

Вранці 4 вересня російські війська декілька разів обстрілювали область. Завдали ударів по Миколаївському та Вознесенському районах.

Про це повідомляє Миколаївська обласна військова адміністрація.

Так, війська рф завдали ударів по місту Очаків Очаківської громади. Влучили в об’єкт цивільної інфраструктури. Внаслідок обстрілу пошкоджені житлові будинки. Ніхто не травмувався.

Також обстрілів зазнав Вознесенськ. Внаслідок чого на підприємстві загорілися приміщення. Є пошкодження житлових будинків. Детальну інформацію уточнюють. Попередньо – без жертв.

Крім того, армія рф обстріляла лікарні та житлові будинки у Миколаєві, повідомив мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

«російські окупанти не зраджують собі і продовжують тероризувати мирних жителів. Сьогодні вночі під їхні обстріли потрапили лікувальні заклади та житлові будинки у Миколаєві», – йдеться у повідомленні.

Наразі на місцях працюють комунальники та аварійні бригади. Є пошкодження електромережі та водопроводу.

Херсонщина

ЗСУ вдарили по поромній переправі армії рф поблизу Берислава на Херсонщині, повідомив речник Оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

Також за його словами українська авіація завдала 24 удари по опорних пунктах, районах зосередження живої сили та техніки, командних пунктах та транспортних шляхах:

«Підтверджені втрати російської армії на Південнобузькому напрямку становлять 138 військових, 9 танків, гаубиця “Мста-Б”, реактивна система залпового вогню “Ураган”, пускова установка С-300, гармата-гаубиця 152-го калібру, 18 одиниць автобронетехніки. А також ЗСУ знищили склад боєприпасів рф в Баштанському районі», – йдеться у повідомленні.

Харківщина

ЗСУ відбили атаку окупантів поблизу села Пасіка Оскільської громади на Ізюмському напрямку.

Про це у ранішньому зведенні повідомив Генштаб.

Також у повідомленні йдеться про обстріл окупантами населених пунктів Козача Лопань, Харків, Слатине, Соснівка, Уди, Петрівка, Великі Проходи, Старий Салтів, Андріївка. Поблизу Гусарівки Балаклійської громади внаслідок авіаційних ударів постраждала цивільна інфраструктура.

За добу 3-4 вересня рф завдала по території України понад 10 ракетних ударів.

Коментарі